Surrealistische expositie met humor binnenkort bij Arti-Shock

Cultuur
Gaan we wel goed met de natuur om? Die vraag stelt kunstenares Jacqueline Stubenitsky met sommige werken.
Gaan we wel goed met de natuur om? Die vraag stelt kunstenares Jacqueline Stubenitsky met sommige werken. (Foto: Arti-Shock/Jacqueline Stubenitsky)

13 november 2022 opent er een nieuwe expositie bij Galerie Arti-Shock. Kunstenaar Jacqueline Stubenitsky toont dan tot en met 1 december haar werk, dat wordt getypeerd als surrealistisch met een vleugje humor.

De afgelopen jaren is Jacqueline Stubenitsky bezig geweest met haar ‘Imaginaire Tuinen en Landschappen’. Hierbij schilderde ze de mooie kanten van de natuur en tuinen: plekken waar iedereen graag zou willen vertoeven, wandelen en wegdromen.


‘WOKE Me Up Before We Go-Go’ is de titel van de expositie van Jacqueline Stubenitsky. - Arti-Shock

Solitair

In haar werk vindt de laatste tijd een duidelijke verschuiving plaats. Stubenitsky schildert niet alleen mooie, grappige en/of vervreemdende tuinen, maar ook steeds meer planten en bomen die op zichzelf staan. 

Ongemak én humor

Het thema ‘natuur’ is dus nog steeds duidelijk dominant in haar werk, maar nu vanuit een andere invalshoek. Hoe gaan wij met natuur om? Of, beter gezegd: gaan we er wel goed mee om? Er duiken dan ook steeds vaker mensfiguren op in haar geschilderde voorstellingen, die zeker beïnvloed worden door de wereldwijde ontwikkelingen. En het ongemak dat daarbij komt kijken. Wat wel blijft is het surrealisme, en de humor.


 Arti-Shock/Jacqueline Stubenitsky

Opening 

De tentoonstelling wordt geopend op zondag 13 november om 15.00 uur. Belangstellenden voor een uitnodiging voor deze en volgende exposities kunnen zich aanmelden voor de mailinglijst via artishockrijswijk@gmail.com.

Galerie Arti-Shock

Galerie Arti-Shock is gevestigd in Schoolstraat 26 (hoek Kerkstraat) in het gezellige centrum van Oud Rijswijk. De expositie is geopend van zondag 13 november t/m donderdag 1 december 2022 (woe/do/vrij 13-17u, za 11-16u, zo 14-17u). Toegang is gratis. Naast de getoonde werken is ook werk uit de gevarieerde stock te koop.