Ultiem muzikaal kerstspektakel op 22 december bij Nationale Operette

Cultuur
Het Weihnachtskonzert bevat niet alleen stukken uit de Weense operette, maar ook uit het Amerikaanse en Franse operetterepertoire,
Het Weihnachtskonzert bevat niet alleen stukken uit de Weense operette, maar ook uit het Amerikaanse en Franse operetterepertoire, (Foto: PR)

Donderdag 22 december treedt De Nationale Operette op in de Rijswijkse Schouwburg met een concert dat past bij de tijd van het jaar: het Weihnachtskonzert, onderdeel van ‘Wenen, New York, Parijs’. Er zijn nog volop comfortabele zitplekken beschikbaar voor deze wervelende kerstbeleving.

Het concert bevat niet alleen stukken uit de Weense operette, maar ook uit het Amerikaanse en Franse operetterepertoire, zoals de cancan. Ook hoogtepunten uit de bekendste musicals passeren de revue.

Muzikale leiding & orkest

De muzikale leiding is in handen van de befaamde maestro Walter Proost. “Met de enthousiaste Johann Strauss-bezetting van zijn gerenommeerde orkest European Philharmonia bent u verzekerd van een sprankelende, onvergetelijke concertervaring!”
Dit orkest werd opgericht in 2013 met als doel om klassieke muziek opnieuw dichter bij de mensen te brengen, door juist die muziek te brengen die zich leent voor een breed publiek, op een verfrissende manier. European Philharmonia bestaat uit topmusici en jonge, beloftevolle talenten, die elk jaar verschillende muzikale programma’s brengen in Nederland en België. Daarnaast wordt medewerking verleend aan allerlei uitdagende projecten, zoals de concerten van De Nationale Operette.

Topsolisten

De zang wordt vertolkt door voortreffelijke solisten die hun sporen op internationale podia ruimschoots hebben verdiend: sopraan Wilma Bierens, tenor Arnold Bezuyen en bariton Bert Simhoffer. Zij waren ooit ook stersolisten bij de voormalige Hoofdstad Operette.

Vocaal ensemble & ballet

De Nationale Operette vindt het belangrijk om jonge talenten ook een podium en zodoende ervaring te bieden. Daarom werkt er aan de voorstellingen een vocaal ensemble mee, bestaande uit veelbelovende vocalisten.

Choreografe Tessa Wouters selecteerde talentvolle dansers, die op haar choreografieën de sterren van de hemel dansen en in een sprookjesachtig decor voor een prachtig totaalplaatje zorgen.”