Proosten op een mooie kerst bij Savarin

Cultuur
Patrick van Zuiden, eigenaar van hotel, spa en restaurant Savarin, en wethouder Larissa Bentvelzen toosten op een mooie Kerst.
Patrick van Zuiden, eigenaar van hotel, spa en restaurant Savarin, en wethouder Larissa Bentvelzen toosten op een mooie Kerst. (Foto: Tino van Dam)

Donderdag 8 december is de grote kerstboom bij hotel, spa en restaurant Savarin in Rijswijk ontstoken. Wethouder Larissa Bentvelzen proostte met eigenaar Patrick van Zuiden alvast op een mooie kerst. 

Voor wethouder Larissa Bentvelzen speelde Savarin in 2022 een belangrijke rol in haar privéleven: ze beleefde er haar droombruiloft. Voor het hotel zelf zal 2022 ook de boeken ingaan als een bijzonder jaar. Niet alleen is dit het jaar geweest waarin alle coronamaatregelen werden opgeheven; de gevolgen van de oorlog in Oekraïne waren bovendien ook bij hotel, spa en restaurant Savarin merkbaar. 

Oekraïense vluchtelingen

Gedurende langere tijd verbleven hier namelijk Oekraïense vluchtelingen, net als in het Best Western Hotel in Rijswijk. Inmiddels zijn deze Oekraïense vluchtelingen verhuisd naar Leidschendam. Hun dankbaarheid voor het verblijf in het Rijswijkse hotel bleek echter wel uit hun aanwezigheid deze donderdag 8 december.

Verbouwen en restylen

Een andere bijzonderheid dit jaar was dat bekend werd, na vijf jaar, dat Savarin mag uitbreiden. Ook vond in 2022 de restyling plaats van de hotelkamers in Savarin, na ongeveer tien jaar. De nieuwe kamers zijn sfeervol gestyled in de kleuren van een van de vijf natuurelementen door een interieurstylist.  

Meer op kaart

Tot slot zal 2022 in de hotelbranche herinnerd worden als het jaar waarin hotels, culturele ondernemers en het midden- en kleinbedrijf in Rijswijk afspraken in een manifest dat zij gaan samenwerken om Rijswijk toeristisch meer op de kaart te zetten.

Kortom, genoeg om een toost voor uit te brengen, deze regenachtige, koude decemberdag, bij de lichtjes van de kerstboom en in een warm samenzijn met de Oekraïense vluchtelingen. Na het terugblikken komt het vooruitzien: op naar een mooie Kerst, een feestelijke jaarwisseling en een nieuw jaar vol nieuwe mogelijkheden.