Initiatiefnemer Frits Brouwers ontving Erespeld voor Rijswijks Pracht

Cultuur
Burgemeester Huri Sahin en Frits Brouwers.
Burgemeester Huri Sahin en Frits Brouwers. (Foto: Erwin Dijkgraaf)

De burgemeester van Rijswijk heeft op zaterdag 25 maart de Erespeld van de gemeente Rijswijk uitgereikt aan Frits Brouwers. Dit gebeurde in de Oude Kerk, ter gelegenheid van de 10e editie van Rijswijks Pracht.

Frits Brouwers nam in 2013 het initiatief tot Rijswijks pracht, een kleinschalig theaterfestival voor en door Rijswijkers. Hij bedacht het als een kans voor jonge theatermakers, gevestigde groepen, debuterende komieken en mensen van het spoken-word om zichzelf te laten zien aan een klein publiek, op ongewone locaties. Zo wordt er opgetreden in winkels, in een kelder, bij iemand thuis, in een klein theaterzaaltje of in een school. Het kleinschalige festival groeide uit tot een begrip in Rijswijk. Elk jaar vindt het plaats op de laatste zaterdag van maart.

Ingezet voor gemeenschap

Ter gelegenheid van de 10de editie van Rijswijks Pracht ontving Frits Brouwers de Rijswijkse Erespeld uit handen van burgemeester Huri Sahin. De gemeentelijke Erespeld wordt sinds 2015 uitgereikt als blijk van waardering en erkentelijkheid, aan inwoners die zich langdurig hebben ingezet voor de Rijswijkse gemeenschap of die een bijzondere prestatie hebben verricht voor de Rijswijkse gemeenschap.