Vakantiebos Don Bosco warmste in lange tijd

Ingezonden
Ruim 160 kinderen per dag genieten nog tot vrijdag 19 augustus van de activiteiten, de zon en de gezelligheid.
Ruim 160 kinderen per dag genieten nog tot vrijdag 19 augustus van de activiteiten, de zon en de gezelligheid. (Foto: Amalia Timar)

Het Vakantiebos 2022 gaat de boeken in als de warmste in lange tijd. Ruim 160 kinderen per dag genieten van de activiteiten, de zon en de gezelligheid.

Don Bosco organiseert het Vakantiebos deze zomer voor de 56ste keer. En de behoefte aan activiteiten is er niet minder om: de kaarten waren binnen no time uitverkocht. Met een programma vol waterspellen, sport, bakken en zelfs een kamp voor de tieners kunnen de kinderen drie weken lang ontspannen en omgaan met leeftijdsgenootjes.

Credits: Amalia Timar

50 vrijwilligers en professionals staan elke dag klaar om hen een onvergetelijke dag te bezorgen. Onder hen ook Europese vrijwilligers, die in het kader van European Solidarity Corps twee maanden mee draaien in de organisatie. Een ander deel van de vrijwilligers komt al van kinds af aan naar het Vakantiebos, en groeien van kind, naar jongere, door naar vrijwilliger.


Credits: Amalia Timar

Op 19 augustus wordt het Vakantiebos feestelijk afgesloten. Vanaf 31 augustus beginnen de reguliere activiteiten van Don Bosco weer. Zo kan jong en oud op woensdagmiddag door middel van leuke activiteiten aan de taalvaardigheid werken. Ook mensen met een beperking kunnen terecht voor recreatieve activiteiten als bakken, sporten en knutselen. Het eerstvolgende Vakantiebos is in de herfstvakantie. Alle informatie is terug te lezen op www.donboscorijswijk.nl of op sociale media: @donboscorijswijk.