Voetbalveld omgetoverd tot sportief kampeerterrein

Nieuws
Het laatste spel van het kamp was het voetbaltoernooi tussen ouders en kinderen.
Het laatste spel van het kamp was het voetbaltoernooi tussen ouders en kinderen. (Foto: Privéfoto)

Afgelopen weekend werd het terrein van Semper Altius omgedoopt tot kampterrein met legertenten als slaapplek en grote, lange tafels voor de eetmomenten.

Maar liefst 85 kinderen van de teams JO7-JO13 hebben twee dagen lang genoten van alle activiteiten die voor ze waren georganiseerd. Van vossenjacht tot de semper games, met als verrassing voor de oudste jeugd een voetbalwedstrijd in het donker met ledvoetval.

Tropisch

Na een zeer korte nacht ontwaakten de oudere kinderen en de kampleiding, waarna de toon direct werd gezet met een stevige oefening ochtendgymnastiek. Nadat de jongste kinderen weer waren aangehaakt bij de groep, werd er gezamenlijk ontbeten. Daarna was het tijd voor expeditie Robinson, waar steeds twee teams het tegen elkaar opnemen tijdens verschillende spellen. Door de snel stijgende temperatuur dit weekend leek het alsof de groep zich op een tropisch eiland bevond.

Voetbal

Het laatste spel van het kamp was het voetbaltoernooi tussen ouders en kinderen, waarbij de ouders het moesten opnemen tegen hun eigen kroost. Het ging er fel aan toe en was soms ook heel spannend, maar uiteindelijk was het de jeugd die de overhand hield. De organisatie spreekt van twee prachtige, maar vermoeiende dagen, waarin gelukkig vooral blije gezichten te zien waren.