Cystine Carreon autoritaire en ijzige stiefmoeder in Robin Hood de musical

Partnerbijdrage
Cystine Carreon is onder meer bekend van haar rol in de hitserie Gooische Vrouwen.
Cystine Carreon is onder meer bekend van haar rol in de hitserie Gooische Vrouwen. (Foto: Marije Slingerland)

Het Nationaal Jeugd Musical Theater speelt binnenkort haar tourproductie Robin Hood de musical in Rijswijk. Het NJMT is de enige musicalschool met een landelijke tour, met een voornamelijk jonge cast. Naast deze jongeren spelen enkele professionals mee waaronder Cystine Carreon.

Cystine studeerde viool aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag waarbij ze zang als bijvak had. Haar theatercarrière begon ze in Miss Saigon, waarin ze alle vrouwelijke rollen heeft vertolkt. Aansluitend was ze te zien in diverse musical- en theaterproducties. Naast theatervoorstellingen is ze ook te zien in diverse film- en tv-producties, en is haar stem veelvuldig te horen bij tekenfilms en computergames. 

Robin Hood de musical vertelt een verhaal over strijden voor gelijkheid en je stem laten gelden. Cystine speelt in de voorstelling de rol van Sybella, de autoritaire en ijzige stiefmoeder van Marian. Sybella was de beeldschone maîtresse van de koning en is de moeder van diens zoon, de troonopvolger. Nu de koning dood is heeft zij samen met sheriff De Rainault de absolute macht in Nottingham, waar ze enorm van geniet. Ze heeft geleerd te overleven in een mannenwereld en zich daarin keihard op te stellen. Maar onder dat masker schuilt vooral een moeder die alles doet om haar kind een toekomst te geven. 

Benieuwd wie er onder de kap van Robin Hood schuilt en of deze held erin zal slagen om meer gelijkheid af te dwingen? Ga dan voor kaartverkoop naar www.rijswijkseschouwburg.nl

Robin Hood de musical komt op 21 mei naar Rijswijk.

Robin Hood steelt je hart!