‘Zonder PvdA in dit college wordt Pasgeld ook bebouwd’

Politiek
Bewoners en belangstellenden kregen in 2021 wandelend uitleg over een natuurinclusieve toekomst in Pasgeld.
Bewoners en belangstellenden kregen in 2021 wandelend uitleg over een natuurinclusieve toekomst in Pasgeld. (Foto: Archief/Strawberry Visual, Delft)

Het was een smet op het coalitieakkoord: de gebroken verkiezingsbelofte van PvdA over de bebouwing van Pasgeld. Tijdens de installatie van de nieuwe wethouders op dinsdag 21 juni werd hiertegen geprotesteerd door bewoners uit dit gebied. 

PvdA, een van de vijf partijen die tot het coalitieakkoord kwam, kreeg de wind van voren: niet bouwen in Pasgeld was een van hun grootste verkiezingsbeloften. Een reactie van deze partij bleef tot nog toe uit, maar tijdens de raadsvergadering op 5 juli - de laatste voor het zomerreces -, sprak de partij zich over deze gebroken belofte uit. “Natuurlijk” is het groen houden van Pasgeld Oost aan de onderhandelingstafel besproken, “maar de PvdA kan met twee raadszetels een aangenomen raadsbesluit natuurlijk niet openbreken.” 

In hun statement geeft PvdA verder aan zich maximaal in te zetten op behoud van ‘groen en blauw’ (natuur en water) in Pasgeld Oost. En: “Zonder PvdA in dit college wordt Pasgeld ook bebouwd.” Zij hopen nu met hun “kritische blik” bij te kunnen dragen aan een kwalitatief goede invulling van natuur-inclusief bouwen in dit gebied.