Wethouder Van Malsen bood excuses aan

Politiek
Wethouder Gijs van Malsen wist op 7 maart wel al dat het mogelijk was dat er 80 minderjarige asielzoekers zonder ouderlijk toezicht naar het Best Western Hotel zouden komen.
Wethouder Gijs van Malsen wist op 7 maart wel al dat het mogelijk was dat er 80 minderjarige asielzoekers zonder ouderlijk toezicht naar het Best Western Hotel zouden komen. (Foto: Archief)

Wethouder Gijs van Malsen (PvdA, o.a. Opvang nieuwkomers/vluchtelingen) heeft dinsdag 21 maart zijn excuses aangeboden tijdens een raadsvergadering. 

Op 7 maart deelde hij in een Forumvergadering geen informatie over mogelijke plannen van het COA om minderjarige asielzoekers zonder ouderlijk toezicht naar het Best Western Hotel in Rijswijk te laten komen toen daarnaar gevraagd werd, terwijl hij op dat moment wel op de hoogte was van mogelijke plannen van het COA hiervoor. 

Een week later arriveerden de 80 jongeren in Rijswijk. BVR wilde tijdens de raadsvergadering op 21 maart weten waarom Van Malsen de raad niet meteen op 7 maart had geïnformeerd en of ze ‘nog meer van dit soort geintjes’ kon verwachten. Ook andere raadsleden waren kritisch over de manier waarop de wethouder hun niet juist had geïnformeerd. De wethouder bood na een schorsing zijn excuses aan en beloofde het in het vervolg beter te zullen doen.

Dit artikel is aangepast op 22 maart.