Symphonic Rock Night in Rijswijkse Schowburg wordt spectaculair

Uit
De Symphonic Rock Night toert met The Third Line al sinds 22 oktober, nog tot en met 29 april langs flink wat Nederlandse theaters.
De Symphonic Rock Night toert met The Third Line al sinds 22 oktober, nog tot en met 29 april langs flink wat Nederlandse theaters. (Foto: Luuk Braun)

Wie van bands als Pink Floyd, Genesis, Supertramp, The Beatles, Marillion, Rush en Camel houdt, zit 8 april goed bij de Rijswijkse Schouwburg. Die avond staat de gerenommeerde rockband Symphonic Rock Night op het podium, met de kakelverse derde theatershow ‘The third line’, in goed Nederlands: ‘Het derde hoofdstuk’. En er is goed nieuws: er zijn nog tickets beschikbaar.

Door Luuk Braun

Rockliefhebbers kunnen in deze voorstelling genieten van negen door de wol geverfde profmuzikanten. De rockshow gaat om 20.15 uur van start en duurt circa 2,5 uur, met een pauze (en gratis drankje) halverwege.

Verpletterend debuut

Al vanaf het verpletterende debuut in 2017, regent het positieve kritieken bij de spectaculaire live-band, die ook qua beeld en geluid een hoog niveau haalt. “Deze show is binnen dit genre het allerbeste wat Nederland te bieden heeft”, aldus een van de vele reacties in de pers - die trouwens al jaren unaniem lovend is over Symphonic Rock Night. Logisch ook, want de voorstelling wordt gedragen door negen ervaren, hoogopgeleide topmuzikanten uit heel Nederland, die de symfonische rock-muziek wel kunnen drómen. Met twee toetsenisten, twee topgitaristen en twee dames (zang en saxofoon).

De grote groep 50-plussers die van deze muziek houdt - voor die mensen doen we het

De Symphonic Rock Night toert met The Third Line al sinds 22 oktober, nog tot en met 29 april langs flink wat Nederlandse theaters. Gitarist Anand Mahangoe: “Van Winschoten tot Rijswijk en van Terneuzen tot Dordrecht. Er is een enorme doelgroep voor deze muziek. Vanaf ons debuut in 2018 zijn de schouwburgen - op de Covidperiode na - vaak al maanden vooraf uitverkocht. De waardering, die werd gemeten via een reactieformulier, scoorde over de tour een rapportcijfer van 9.3. De grote groep 50-plussers die van deze muziek houdt, gaat graag naar het theater. Zij willen comfortabel zitten in een lekkere theaterstoel en gewoon genieten. Voor die mensen doen we het.”

Klassiekers 

Gitaar-virtuoos Mahangoe vervolgt: “We spelen inmiddels al heel wat jaartjes samen en brengen in deze nieuwe show ook klassiekers van bands als Yes, The Eagles en Solution. We worden door kenners steevast de allerbeste tributeband in dit genre genoemd en hebben dus een eer hoog te houden. Dat doen we in deze nieuwe show met legendarische nummers als Heroes van David Bowie, Echoes van David Gilmour en drie songs van Genesis. We blijven daarbij weer heel dicht bij het origineel.”

15 theatershow

De Symphonic Rock Night-theatertournee gaat het hele land door. Het laatste concert is op 29 april 2023 in de Deventer Schouwburg. De band doet naast Rijswijk in april ook nog Deventer, Terneuzen en Dordrecht aan. De kaartverkoop is reeds gestart bij de lokale theaters en de nationale theaterkassa (www.ntk.nl). Meer info staat op de website www.symphonicrocknight.