Deze activiteiten zijn er voor kinderen bij Trias in de meivakantie

Uit
Een musicalproefles bij Trias.
Een musicalproefles bij Trias. (Foto: Archief)

In de meivakantie van 1 tot en met 3 mei 2023 zijn er weer een hoop activiteiten bij Trias in het Huis van de stad Rijswijk voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar. Voor kinderen met een Ooievaarspas zijn ze gratis.

Kinderen kunnen meedoen aan één of meerdere van de onderstaande workshops.

Rappen

Rap is een expressieve kunstvorm waarbij op een ritmische manier met rijm een verhaal verteld wordt. “In de cursus ga je onder begeleiding van muzikant en docent Edzard aan de slag met een rap schrijven en leer je de basistechnieken van rappen.” De workshop vindt plaats op maandag 1 mei tussen 12.00 en 14.00 uur. 

Bucket hat maken

In deze workshop leren kinderen de fijne kneepjes van het vak fashion design. In het naaiatelier leren ze in een dagdeel hun eigen bucket hat ontwerpen en maken. De workshop is geschikt voor zowel beginners als gevorderden. De workshop vindt plaats op maandag 1 mei tussen 10.00 en 16.00 uur en is geschikt voor kinderen tussen 8 en 12 jaar. Kinderen moeten zelf lunch meenemen.

Musicalschool Jungle Book

De kinderen leren een aantal liedjes van Jungle Book en zullen zich in de rollen van de dieren in de jungle gaan verplaatsen. Naast zingen en acteren wordt er uiteraard ook gedanst! Natuur en mens komen samen als Mowgli uiteindelijk toch weer terugkeert naar het mensenkamp. “Een musical om nooit te vergeten en een ervaring die je niet mag missen.” De tweedaagse musicalschool vindt plaats op 2 en 3 mei tussen 10.00 en 16.00 uur en is geschikt voor kinderen tussen 6 en 12 jaar.

Eigen prentenboek maken

In deze workshop bedenken kinderen hun eigen verhaal en leggen ze het vast in hun eigen prentenboek. Stijl en beelden worden door henzelf bepaald. Ze werken in deze workshop met verschillende materialen en technieken. Aan het einde van de dag nemen ze hun eigen prentenboek mee naar huis. “Aan wie ga jij voorlezen?” De workshop prentenboek maken vindt plaats op dinsdag 2 mei tussen 10.00 en 16.00 uur en is geschikt voor kinderen tussen 8 en 12 jaar.

Jezelf schminken

Kinderen leren in deze workshop hoe ze op de juiste wijze schmink aanbrengen op hun eigen gezicht. Ze gaan aan de slag met sponzen en penselen en lopen aan het einde van de workshop als wandelende kunstwerken door het Huis van de stad. De workshop schminken vindt plaats op woensdag 3 mei tussen 10.00 en 12.00 uur en is geschikt voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar.

TikTok Dance

Onder begeleiding van juf Imogen gaan kinderen aan de slag met de coolste dansmoves. Wanneer iedereen de choreografie onder de knie heeft, wordt er een videoclip opgenomen. Leuk om te laten zien aan vrienden, familie en kennissen. De workshop TikTok Dance vindt plaats op woensdag 3 mei tussen 12.30 en 14.30 uur en is geschikt voor kinderen tussen 7 en 13 jaar.

Reserveren

Alle activiteiten vinden plaats in het Huis van de stad Rijswijk aan de Generaal Spoorlaan 2. Inschrijven voor één of meerdere workshops kan via www.stichting-trias.nl.