Terecht gelijkspel voor Rozenburg

(Foto: )

Met 15 punten uit 5 wedstrijden startte DVO fanatiek, waren zij feller en wonnen veel duels. Maar buiten twee tot drie speldenprikjes stichtten de Vlaardingers geen serieus gevaar.

Door Bert van der Vecht

Halverwege de eerste helft ontving Jeroen Brobbel van scheidsrechter Djawid Tahery een rode kaart voor een overtreding op DVO speler Gert Jan van der Veen. Met het wegsturen van Brobbel wisten de DVO spelers geen raad met het overtal. Er waren enkele momenten voor het Rozenburg doel die voor DVO weinig meer oplevereden dan doeltrappen voor Rozenburg. Wonderbaarlijk genoeg hield Rozenburg zich eenvoudig staande. In vergelijking met de vorige wedstrijden die Rozenburg speelde, wekte DVO geen moment de indruk ongeslagen koploper te zijn. Tot in minuut 37 de laatste linie van Rozenburg door eigen onachtzaamheid werd ontmanteld en Arij van Bree doelman Benny van der Meer het nakijken gaf.

Het scorebord wees al 45 minuten aan toen een schot van Szymon Joachimiak door Bethslot Woldeamunel achter het standbeen van richting veranderde en in de 47ste minuut 1-1 liet noteren.
DVO reclameert buitenspel, maar de scheidsrechter Tahery stond op een lijn en keurde de treffer goed. Met enigszins verhitte gemoederen werd er gerust.

Fysieker

Na de wisseling van helft werd het DVO spel nog fysieker en verbaler en beet Rozenburg zich nog meer vast in de gewijzigde tactiek na de rode kaart.
Voordat de gelijkmaker viel was er nog een curieus moment. DVO mocht een vrije trap nemen. De scheidrechter gaf aan dat de bal verder teruggelegd moest worden. De DVO speler pakt de bal op en krijgt vervolgens een vrije schop tegen wegens hands. Het bleef onduidelijk en er ontstond enige verbazing. DVO doelman Ian Slagboom was ver buiten zijn zestien en Nick de Bil bleek voldoende alert om de bal meteen richting leeg doel te schieten. Het leer trof de bovenkant van de lat. Dit moment deed de tolerantiegrens van DVO geen goed.
Rozenburg verdient een pluim dat ze met een man minder ruim een uur gelijkwaardig aan DVO waren en rustig het eigen spel solide zijn blijven spelen.  Een terechte puntendeling.