Op maandag 23 mei werden de allereerste exemplaren van de Bliep-post overhandigd aan leerlingen van OBS Loep!
Op maandag 23 mei werden de allereerste exemplaren van de Bliep-post overhandigd aan leerlingen van OBS Loep! (Foto: PR)

Blieppost voor alle Schiedamse basisschoolkinderen

Algemeen

Op maandag 23 mei was het dan eindelijk zover: de allereerste exemplaren van de Bliep-post werden overhandigd aan leerlingen van OBS Loep! De komende weken krijgen alle leerlingen uit groep 6, 7 en 8 van Schiedamse basisscholen via de leerkracht een doosje bomvol Bliep-verrassingen uitgereikt. Daarin vinden ze onder andere het nieuwe Bliep Doeboek.

Al bladerend door het doosje en het Doeboek ontdekken kinderen wat er allemaal nodig is om fijn op te groeien én wat daarvoor al wordt geregeld in Schiedam. Daarnaast zit het doosje vol inspiratie voor vrolijke, creatieve, sportieve en leerzame activiteiten die je thuis, op school en in de stad kunt doen. De kinderen kunnen daarmee zelfstandig, met het gezin of met vrienden aan de slag.

Zo zetten ze hun droomkamer in elkaar, spelen ze een potje wijkbingo, laten zij zich meevoeren door een van de waargebeurde verhalen, of maken ze gebruik van tips voor een vette party voor hun vrienden. Het doosje biedt voor ieder wat wils. Natuurlijk hebben we er, geheel volgens de Bliep-gedachte, voor gezorgd dat alle activiteiten gratis en toegankelijk zijn, zodat echt alle kinderen mee kunnen doen. Om ze daar meteen al voor te inspireren, ontvangen hun leerkrachten tegelijk met de Bliep-post lesideeën om in de klas al met die Bliep-ontdekkingstocht te beginnen.

In het Doeboek vinden de kinderen een uitnodiging voor de gratis Bliep-activiteiten die we de komende maanden speciaal voor hen organiseren. Ook maken ze kennis met de Winkel van Sinkel. Dat is een initiatief waarmee we kinderen die in armoede opgroeien een fysieke plek bieden waar ze kunnen aankloppen voor allerlei praktische benodigdheden. Het Doeboek en de Bliep-activiteiten worden mede mogelijk gemaakt door de gemeente Schiedam.

Afbeelding
Ontmoet & Groet: Maarten Bel Algemeen 1 jul, 07:34
Afbeelding
Ouderwets brandje blussen, met een emmertje water in Prinses Beatrixpark Schiedam Algemeen 30 jun, 16:51
Afbeelding
De Fotowerkplaats via Tone & Image naar Huis van de Muziekfotografie Algemeen 30 jun, 14:23
Afbeelding
Coalitieakkoord levert kleurrijk beleid en liefst vier nieuwe wethouders op Algemeen 30 jun, 12:34
Afbeelding
Zwart Nazarethwandeling: op pad met de Historische Vereniging Schiedam Algemeen 30 jun, 07:09
Afbeelding
In Memoriam: Netty Hooghuis, roekeloos gastvrij Algemeen 29 jun, 14:23
Afbeelding
Ondernemersvereniging Passage Schiedam neemt officieel afscheid van oud-voorzitter Ed Vriethoff Algemeen 29 jun, 12:34
Afbeelding
Sportprijs voor toppitcher Algemeen 29 jun, 12:30
Afbeelding
Agenda voor Schiedam Algemeen 29 jun, 11:36
Afbeelding
Schiedam ontvangt 12 miljoen voor Nieuw-Mathenesse Algemeen 29 jun, 11:10
Afbeelding
Column Het Schiedam van Kor Kegel: Zwembad van het volk valt droog Algemeen 29 jun, 10:41
Afbeelding
Muziek maken is goed voor het kinderbrein Algemeen 29 jun, 09:00
Afbeelding
Kort sportnieuws uit Schiedam Algemeen 27 jun, 14:23
Digitale krant
Het laatste nieuws uit Schiedam

Op Rodi Schiedam volg je het laatste nieuws uit Schiedam. Rodi Schiedam informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Schiedam

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Schiedam in je mailbox.