Magie Polaroid levert tweede boek op

Algemeen
De goed bezochte polaroid-expositie in het Art Centre Schiedam aan de Lange Nieuwstraat levert veel discussie op over de kant-en-klaarfotografie.
De goed bezochte polaroid-expositie in het Art Centre Schiedam aan de Lange Nieuwstraat levert veel discussie op over de kant-en-klaarfotografie. (Foto: Wybe Hietbrink)

Twee exposanten op de bijzondere tentoonstelling ‘De Magie van Polaroid’ verzorgen morgen een foto- en filmavond in het Art Centre Schiedam. Het is meteen de aftrap van en campagne om tot een tweede Polaroidboek te komen.

Door Kor Kegel

Het eerste boek is samengesteld door Sjef van Duin te Schiedam en Arno Bauman te Vlaardingen. De laatste is tevens de organisator van ‘De Magie van Polaroid’ onder auspiciën van Stichting KunstWerkt Schiedam. Samen maakten ze een boek dat niet alleen te beschouwen is als een catalogus van de tentoonstelling, vol met foto’s die de tientallen exposanten hebben genomen, maar dat ook ingaat op de geschiedenis van Polaroid. Titel: ‘Polaroid in Nederland. De magie van instant-fotografie’.

Op de foto- en filmavond, donderdag 7 juli om 20.00 uur, zullen filmfragmenten over Polaroid vertoond worden, die door de Schiedamse fotograaf Sjef van Duin aan elkaar worden gepraat.

Aansluitend zal de Rotter-damse fotograaf Pieter Vandermeer vertellen over de foto’s die hij in New York en elders maakte met zijn grote Polaroid Land Camera 195. Hij vertelt hoe hij te werk ging en welke ontmoetingen hem bijbleven. Vervolgens wordt de ‘voordekunst’-campagne gelanceerd ter realisering van een Pieter Vandermeer-fotoboek.

De entreeprijs is morgenavond vijf euro, welk bedrag in mindering wordt gebracht op de aanschaf van het boek over de onweerstaanbare charme van de kant-en-klaarfotografie. Dat boek kost € 29,95. Het Art Centre Schiedam bevindt zich in het voormalige postkantoor aan de Lange Nieuwstraat 191.

Het is verstandig je vooraf aan te melden via: polaroid-info@stichtingkunstwerkt.nl.