Ingezonden: Halloween in Schiedam Noord

Cultuur
Afbeelding
(Foto: )

Halloween is een feest dat steeds meer omarmd wordt, ook in Schiedam. In het centrum werd het donderdag groots gevierd met allerlei activiteiten waar de winkeliers aan meededen en heel veel ouders en kinderen van genoten. In de Groenelaan en het Sterrebos spookte het flink. Hele wijken worden eind oktober omgetoverd tot griezelzones.

Bangmakerij

Niet iedereen is gecharmeerd van dit griezelfestijn en vindt het Amerikaans. “Het hoort niet thuis in Nederland”, is de gedachte. “Onnodige bangmakerij van kinderen”, is een veel gehoorde reactie. Hoe dan ook, steeds meer Schiedammers genieten ervan en pakken elk jaar weer groter uit. Er worden zelfs prijzen uitgereikt voor creativiteit. Wat is jouw mening? Laat je reactie achter onder dit bericht of op Facebook.   

Schiedam Noord

Curly’s Clicks Fotografie stuurde een leuk verslagje van de Halloweenviering in Schiedam Noord in uiteraard met foto’s.

“Dat er in de Nederlandse velden enge dieren wonen dat wist ik wel. Zo leven er muizen, aartsmollen, teken, adders en wolven. Maar dat er in Schiedam Noord ook van die griezels te vinden waren, was mij onbekend. Het was zaterdag 29 oktober griezelen en gillen in De Velden. De bewoners hebben enorm uitgepakt en dit zorgde voor een groot Spooktakel.”

“Drie bewoners vielen zelfs met hun neus in de boter en ontvingen van de buurt een creativiteitsprijs. Zo was er een doodskist die open en dicht ging met een engerd erin, er was een spookhuis gebouwd en drie griezels deden de huisdeur niet open voor een snoepje, maar deze zaten verstopt in de auto.

Ingezonden door Curly’s Clicks Fotografie

Afbeelding
Afbeelding