Schiedamse Stadsimkers organiseren Bijenexcursie

Nieuws
Steenhommel
Steenhommel (Foto: door Marcel Polak)

Op zaterdag 3 juni organiseert de Stichting Schiedamse Stadsimkers een bijenexcursie in Schiedam. Waarom? Mensen willen vaak weten wat voor soort bijen het zijn die ze in de tuin of in de natuur rond zien vliegen. Of ze willen weten of het nou bijen, hommels (zijn eigenlijk ook bijen), of wespen zijn die in een vogelhuisje of in de spouwmuur zijn gaan wonen. Gelukkig zijn er tegenwoordig diverse apps die je kunnen helpen, maar daarvoor is dan wel een goede foto nodig om de software het insect te kunnen laten herkennen. 

Om een beetje wegwijs te worden in de wereld van bijen, hommels, wespen, zweefvliegen kun je mee op stap gaan met Stadsimker Marcel Polak. De excursie zal ongeveer 1,5 uur duren, en begint om 13.00 uur. De excursie zal waarschijnlijk in het Poldervaartgebied ten Noorden van Schiedam plaatsvinden, maar is mede afhankelijk van waar er gemaaid is, wordt de komende week. Via de Facebook pagina van de Stadsimkers zal die locatie inclusief de plek waar we van start gaan bekend gemaakt worden.

Bijdrage

Er kunnen maximaal 10 belangstellenden (volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar) mee op stap, omdat bij een grotere groep de insecten er vandoor gaan, en we de vegetatie teveel zouden vertrappen. Bij grote belangstelling kan er eventueel een tweede excursie aan het programma worden toegevoegd later op de middag. Voor deelname wordt een kleine bijdrage van €2,50 gevraagd, die ten goede komt aan het werk van de Stichting Schiedamse Stadsimkers. De bijdrage dient bij aanvang van de excursie contant (en liefst gepast) te worden betaald. Het wordt aanbevolen om wandelschoenen en een lange broek te dragen. Deelname op eigen risico.

Aanmelding voor de excursie kan uitsluitend per e-mail, via het adres schiedamsestadsimkers@outlook.com. Mocht de excursie vanwege de weersomstandigheden niet door kunnen gaan, dan zal dit via de e-mail gecommuniceerd worden, uiterlijk 9.00 uur op zaterdag 3 juni.