Feest voor 60-jaar-gehuwden

Nieuws
Gelegenheidstrio Imca Marina, Jules Bijl en Sinterklaas
Gelegenheidstrio Imca Marina, Jules Bijl en Sinterklaas (Foto: Marius Schinkel)

Gemeente Schiedam nodigde onlangs de bruidsparen uit die in 1963 zijn getrouwd en dus dit jaar hun 60-jarig huwelijksfeest vieren. 24 diamanten koppels betraden de treden van het Schiedamse Stadhuis en vierden gezamenlijk het feest in de trouwzaal.

Door Kathy Huitema

Schiedams burgemeester Jules Bijl schudde bij binnenkomst de bruidsparen persoonlijk de hand. In zijn speech heette hij ieder van harte welkom en nam hen mee naar hun trouwjaar. In 1963 werd president Kennedy vermoord, won Reinier Paping de Elfstedentocht, passeerde het bevolkingsaantal in Nederland de twaalf miljoen en werd er in Slochteren gas gevonden. In Schiedam werd het Station Schiedam-Rotterdam West geopend en stapte voetballer Hans Eijkenbroek over van Hermes DVS naar Sparta. Na de speech sneed Bijl de bruidstaart aan en trakteerde alle aanwezigen op een heerlijke punt.

Het diamanten huwelijksfeest werd voor de 24e keer gevierd. Imca Marina verzorgde bij iedere editie een optreden. Ze had er weer zin in. Op haar binnenkomer ‘Vino waar blijft de wijn’ deinde iedereen meteen mee in de driekwartsmaat. Het toeval wil dat Imca dezelfde achternaam heeft als onze burgemeester: Bijl. Dat vraagt om een gezamenlijk optreden. Imca nodigt Jules uit om het lied ‘Bella Italia’ met haar mee te zingen en te dansen. Dat is geen probleem. Gelegenheidsduo Bijl & Bijl maakt er een spetterende show van.

Halverwege de middag wordt er op de deur geklopt! Als verrassing stapt Sinterklaas binnen met zijn Piet, die het grote boek van de Sint in handen heeft. Natuurlijk weet de goedheiligman alle namen van de bruidsparen. Hij complimenteert hen met hun jeugdige uiterlijk en trakteert op een chocoladeletter. Sint is van alles op de hoogte, heeft Imca de dag ervoor op tv gezien en gedrieën zetten ze het Doruslied ‘De twee motten’ in. Het feest kan niet meer stuk. Imca krijgt bloemen, Sinterklaas wordt hartelijk uitgezongen en de bruidsparen genieten. ‘Wat is dit een leuk feest’, zegt een van de bruiden. Het is kletsen, kletsen en kletsen. We halen herinneringen op bekijken elkaars bruidsfoto’s. En dat alles onder het genot van een hapje en een drankje. Alles is tot in de puntjes verzorgd.’ Een andere bruid zegt: ‘Ik wilde eerst niet gaan. Had er helemaal geen zin in. Mijn man en dochter hebben me overgehaald en wat ben ik blij dat ik gegaan ben. Het was een grandioos feest.’ Daar zijn alle bruidsparen het mee eens. Dank u wel gemeente, Imca en Sinterklaas!