Ben Wijnstekers opent derde Vrienden van Ramon de Rond Toernooi

Algemeen

Feyenoord-icoon Ben Wijnstekers opent zaterdag 3 juni het derde De Vrienden van Ramon de Rond voetbaltoernooi.

Het toernooi is een dag om Ramon, die 19 maart 2015 overleed na 12 jaar strijden tegen de verschrikkelijke ziekte kanker, te eren en te herinneren in de sfeer die hem zo kenmerkte. Maar ook een dag om het leven te vieren met mensen die je lief zijn. Dit alles met het doel om, naar de wens van Ramon, een mooi bedrag op te halen voor Kika. Het toernooi wordt gespeeld op de velden van Victoria’04 in de Vlaardingse Broekpolder.

Het toernooi, dat begon met teams bestaand uit familie en vrienden, is na de twee succesvolle edities uitgegroeid tot een evenement dat serieus naam aan het maken is in Vlaardingen en omstreken. Er doen dit jaar maar liefst 40 dames-, heren en zelfs G teams mee. Voor al deze teams geldt: meedoen is echt belangrijker dan winnen.

Om er een echt familiefeest van te maken, is er naast voetbal voor iedereen iets te doen. Voor de kinderen is er een kidsplein met diverse springkussens. Bij goed weer zal een waterglijbaan ervoor zorgen dat het de aanwezige kinderen deze dag aan niets zal ontbreken. De muzikale omlijsting van de dag zal worden verzorgd de Arne van der Zande drive-in show en zanger/gitarist Richard Beukelaar.

De groei van het toernooi heeft er toe geleid dat eerder dit jaar “Stichting De Vrienden van Ramon de Rond” is opgericht. Met deze stichting hopen de vrienden nog professioneler en transparanter te zijn naar al hun volgers en sponsoren. Meer sponsors en vrijwilligers zijn altijd welkom.

De opening van het toernooi door Ben Wijnstekers is om 12.30 uur, de eerste wedstrijden beginnen om 13.00 uur. Voor meer informatie is er de website: www.ramonderondtoernooi.nl.