RdR-toernooi: weer een volle bak

Algemeen
De Vrienden van Ramon de Rond hopen, dat er weer een fiks bedrag bijeen gevoetbald wordt voor Kika. (foto: PR)
De Vrienden van Ramon de Rond hopen, dat er weer een fiks bedrag bijeen gevoetbald wordt voor Kika. (foto: PR) (Foto: )

Dat het Ramon de Rond-toernooi, ondanks twee jaar afwezigheid, nog steeds onverminderd populair is, merkten De Vrienden eind oktober toen er op vrijdagavond een tussendoortje georganiseerd werd. Het was snel volle bak. “Het leeft”, voelt Marco Bakker, “want ook nu hebben zich meer dan dertig teams gemeld.”

Het zijn club- of bedrijfsteams. Of zomaar een stelletje vrienden, die een leuke dag, want dat staat voorop, willen beleven. En dat allemaal als eerbetoon aan hun in 2015 overleden voetbalmaatje Ramon de Rond en met de doelstelling om geld in te zamelen voor Kika (Kinderen Kankervrij). Dat leverde drie jaar geleden het enorme bedrag van ruim 22.500 euro op. Nu sponsors door corona-perikelen wat terughoudend zijn rekenen De Vrienden niet op een nieuw record . “We zien wel wat het wordt”. Als Bakker vervolgens een tipje van de sluier oplicht, laat hij doorschemeren, dat de opbrengst toch best wat hoger zou kunnen uitvallen dan aanvankelijk ingeschat werd.

‘Veiling van shirt Frenkie de Jong’

Daarbij deed voorheen de opbrengst van een veiling, met nogal wat shirts van eredivisie-clubs, een flinke duit in het zakje. De profclubs zijn echter wat zuiniger geworden met het om-niet beschikbaar stellen van tenues. Kroonjuweel is nu een door Frenkie de Jong gesigneerd shirt van Barcelona.

In de ochtenduren openen jeugdteams van Victoria’04, CWO, VFC, Maense en De Betrokken Spartaan, een maatschappelijk project van Sparta, de toernooidag. Vanaf 14.00 uur spelen de ‘grote mensen’. Dat doen ze in een entourage van muziek, foodtrucks en voor de meegekomen kinderen een Kids Plein. Winnen is trouwens ook nu weer niet belangrijk. Meedoen en plezier beleven wel.