Agenda voor Vlaardingen

Algemeen
Ellen ten Damme
Ellen ten Damme (Foto: Danny Ellinger)

Zaterdag 5 november

Neuzelmarkt Baarnhoeve

Kom snel kijken naar de vernieuwde Neuzelmarkt. Alles is beter ingedeeld en we hebben nieuw zeil om het wat netter te maken voor jullie, alleen komen we een stukje te kort maar dat komt wel. De prijzen zijn weer zoals normaal laag dus niet zo laag als afgelopen keer, dit hadden wij gedaan om zoveel mogelijk te verkopen we hebben tenslotte maar een beperkte ruimte. De openingstijden zijn als vanouds dus van 9:15 tot een uurtje of 2. En niet te vergeten elke woensdag hebben we inloop uur om afgedankte bruikbare spullen te brengen. We hopen allemaal dat jullie weer komen naar de gezellige neuzelmarkt waar Hans, Resi, Wil, en Alex weer voor jullie klaar staan. Voor vragen kan je altijd bellen naar Hans 06 1282 53 43 of 06 241 77 385.

maandag 7 november

Kundalini-yoga

Elke maandag om 10:00 uur en om 11:30 uur. Kom kijken en doe mee met kundalini-yoga = superyoga in Buurtkamer VOP, Valeriusstraat 28, 3131TL Vlaardingen, telefoonnummer 06 41644049.

dinsdag 8 november

Mannenkoor Orpheus 

Orpheus Vlaardingen is weer begonnen met de repetities. Elke dinsdag om 19.30 u in de Remonstrantse kerk aan de Hoflaan 39 in Vlaardingen, geopend vanaf 19 uur. Wij kunnen er onder leiding van onze dirigent Michel de Valk direct weer flink tegenaan, want op 24 september en 15 oktober hebben wij al optredens. Geïnteresseerde mannen zijn van harte welkom om vrijblijvend kennis te komen maken. De koffie staat klaar. Meer info op: vmko.nl.

Meditatie in beweging

Heb je behoefte aan meer rust in je hoofd en in je lijf? Maak dan kennis met de meditatieve, vloeiende bewegingen van Qi Gong & Tai Chi Tao. Je bent van harte welkom voor een gratis kennismakingsles op dinsdag- of donderdagavond (19.45 – 21.00 uur), of vrijdagochtend (9.45 – 11.00 uur). Aanmelding telefonisch of via mail. Ingrid van Breemen van Innerlijke glimlach geeft al ruim 18 jaar met succes wekelijkse lessen en workshops Qi Gong & Tai Chi Tao, voorheen in Schiedam en sinds kort in Vlaardingen: Touchfit, Hendrik Casimirstraat 151. E-mail: info@innerlijkeglimlach.nl, tel.nr: 06-44804102.Kijk voor meer informatie op: https://innerlijkeglimlach.nl.

woensdag 9 november

Loop-eens-binnenspreekuur van Humanitas

Elke woensdag van 9 - 12 uur kun je binnenlopen bij het Buurtpunt met vragen over geldzaken. Vrijwilligers van Humanitas helpen mensen met het lezen en begrijpen van brieven, ze beantwoorden vragen over geldzaken: schulden, toeslagen, belasting. Een afspraak maken is niet nodig.Buurtpunt, Rotterdamseweg 176, Vlaardingen, 3de verdieping.

donderdag 10 november

Orgel concerten in de Grote kerk Vlaardingen

Op donderdag zijn er weer lunch concerten van 12:45 tot 13:45 in de Grote kerk van Vlaardingen met Aad Zoutendijk op het orgel.

Klaverjassen

Iedere donderdag middag klaverjassen in de Bijenkorf aan de Reigerlaan 100 in de Holy wijk. Als je van Klaverjassen houdt kom gerust eens kijken en speel mee.Aanvang: 13.20 uur inl. tel. 06 13951276.

vrijdag 11 november

Ellen ten Damme

Wie het zich in de 17e en 18e eeuw kon permitteren, vierde de theatrale uitbundigheid. Ellen ten Damme duikt in deze geschiedenis en laat zien dat het vandaag de dag nog steeds zo is. Klatergoud blinkt op sociale media en de schone schijn is oogverblindend. Achter de façade observeert de troubadour de crinoline van de keizerin en leidt de dans alsof de morgen nooit komt. www.stadgehoorzaal.nl

Ferry Doedens

Ferry Doedens blikt in zijn eerste soloprogramma terug op de hoogte- en dieptepunten van zijn carrière en persoonlijke leven aan de hand van liedjes en verhalen. www.stadsgehoorzaal.nl.

zaterdag 12 november

Het Pauluskoor

Het Pauluskoor brengt de thema’s uit de Messe Brève nr. 7 van Charles Gounod samen met kunst, die deze thema’s verbeelden. Deze thema’s zijn o.a. Verlangen, Onmacht, Verrassing, Verbondenheid, Delen, Onschuld. Het Pauluskoor heeft een aantal kunstenaars bereid gevonden om over deze thema’s na te denken en daardoor geïnspireerd een kunstwerk te maken. Het resultaat is een combinatie van muziek en kunst en wordt in een sfeervolle ambiance - Museum Vlaardingen - samengebracht.