Ervaring voor Sophia van Droffelaar

Met een ploeg van talentvolle zwemmers en zwemsters deed Sophie van Droffelaar(midden) mee aan internationale wedstrijden in het Olympisch zwemstadion in Athene. (Foto: UWM/PS)

De talentvolle Vlaardingse ZVVS-zwemster Sophia van Droffelaar kreeg de eervolle uitnodiging om in Griekenland deel te nemen aan een internationale zwemwedstrijd voor zwemmers uit de regio Rotterdam en Den Haag. Maar bijzonder was dat de wedstrijden werden gehouden in het Aquatisch Centrum van Athene waarin 2004 de Olympische Spelen werden gehouden.

Door Peter Spek

Een geweldige ervaring voor de Vlaardingse, die hoop in de toekomst nog eens uit te kunnen komen op de Olympische Spelen. Voor Sophia van Droffelaar waren deze wedstrijden ook een goede voorbereiding op het komende zwemseizoen. En gezien de prestaties van Sophia van Droffelaar is de vorm uitstekend. Op de 200 meter vrije slag behaalde zij een tweede plaats en op 200 meter wisselslag een derde plaats. Met een persoonlijk record op de 200 meter vlinderslag kwam Sophia van Droffelaar slechts zeven honderdste seconden te kort voor een podiumplek. Op de 100 meter schoolslag snelde de Vlaardingse naar een tijd rond haar persoonlijk record. Enkele weken eerder kwam Sophia van Droffelaar uit op het Nederlands kampioenschap korte baan in Den Haag en daar liet zij haar stijgende vorm al zien. Daar veroverde zij een bronzen medaille op de 1500 meter vrije slag in een persoonlijk record van 17.46.90 minuten. In een heroïsche strijd om de gouden medaille op de 200 meter vlinderslag werd de Vlaardingse tweede met een miniem verschil van acht honderdste op de winnares in de tijd van 2.27.61 minuten. De komende weken gebruikt Sophia van Droffelaar de regionale en nationale competitiewedstrijden als voorbereiding voor de Nederlandse kampioenschappen lange baan die in juni in Amersfoort worden gehouden.