Humanitas trots op haar vrijwilligers

Algemeen
Vrijwilligers van Humanitas NWN worden in het zonnetje gezet.
Vrijwilligers van Humanitas NWN worden in het zonnetje gezet. (Foto: PR)

Humanitas NWN zette haar vrijwilligers in het zonnetje. Wel 14 mensen dragen al meer dan 10 jaar met hart en ziel bij aan de gemeenschap. Al meer dan 10 jaar hebben ze zich vrijwillig ingezet voor hun medemens.

Vrijwilligers thuisadministratie helpen mensen weer grip op hun geld te krijgen, weer zelfvertrouwen te krijgen om weer deel te nemen aan de maatschappij.

Vrijwilligers vriendschappelijk huisbezoek geven mensen ook weer vertrouwen in de maatschappij, ze helpen mensen weer sociale contacten te leggen, zodat ze zich minder eenzaam voelen. Vrijwilligerswerk dat vaak heel moeilijk is, maar ook veel mooie en dankbare momenten kent. Uit deze mooie momenten halen de vrijwilligers de waardering die hen motiveert het werk al meer dan 10 jaar te doen.
Extra bijzonder is de inzet van de vier vrijwillig coördinatoren; Leo van Buren, Fatemeh Darrodi, Wim Goedendorp en Henny van Mil, die zich al die jaren als vrijwillig coördinator hebben ingezet. Zij ontvangen de verzoeken om hulp, bekijken of een Humanitas vrijwilliger kan helpen of dat de deelnemer begeleid moet worden naar een andere hulporganisatie. Ze beantwoorden vragen van vrijwilligers en hebben contact met externe instanties. Vrijwilligerswerk dat zo afwisselend en uitdagend is, dat deze drie coördinatoren bij Humanitas NWN dit belangrijke werk al meer dan 10 jaar met veel plezier doen.