Agenda voor Vlaardingen

Cultuur
Thjum Arts
Thjum Arts (Foto: Lieke Bielderman)

vrijdag 3 maart

De Verleiders

Pierre Bokma, Peter Blok, George van Houts, Adam Kissequel en Linde van den Heuvel geven een kritische blik op de verbijsterende ontwikkelingen m.b.t. het geldstelsel in een twee uur durende rollercoaster aan feiten, analyses, grafieken en mini-colleges. Je lacht je gek!

zaterdag 4 maart

30+ | 40+| 50+ Dancing Party

Heb jij zin om met leeftijdsgenoten helemaal los te gaan? Prikkewater organiseert een 30+ Dancing Party.Beleef een gezellig dansfeest voor iedereen die dertig jaar of ouder is, die wil uitgaan, dansen, sjansen, kletsen of gewoon wat wil drinken. De DJ’s draaien hits van de 70’s tot en met de dansbare hits die nu in de top staan en feest(elijke) nummers tussendoor als de sfeer er naar is. Uiteraard zijn verzoekjes ook van harte welkom.Kom jij ook? Zaterdag 4 maart 2023 vanaf 20:00 uur. Prikkewater, Kon Wilhelminahaven ZZ 3, Vlaardingen.www.dancing-party.nl/vlaardingen

zaterdag 4 maart

Thjum Arts

In 2012 won Thjum Arts een bon voor de Free Record Shop op de talentenjacht van zijn school, maar in 2021 won hij de harten van zowel de jury als het publiek van Cameretten en ging naar huis met een rugzak vol prijzen. Nu is het tijd dat hij de wijde wereld in gaat met zijn theatershow ‘Tijdloos Genot’.

maandag 6 maart

Kundalini-yoga

Elke maandag om 10:00 uur en om 11:30 uur. Kom kijken en doe voor €15 per maand mee met kundalini-yoga = superyoga in Buurtkamer VOP, Valeriusstraat 28, 3131TL Vlaardingen, tel. 0641644049

woensdag 8 maart

Loop-eens-binnenspreekuur van Humanitas

Elke woensdag van 9 - 12 uur kun je binnenlopen bij het Buurtpunt met vragen over geldzaken. Vrijwilligers van Humanitas helpen mensen met het lezen en begrijpen van brieven, ze beantwoorden vragen over geldzaken: schulden, toeslagen, belasting. Een afspraak maken is niet nodig.Buurtpunt, Rotterdamseweg 176, Vlaardingen, 3de verdieping.

donderdag 9 maart

Orgel concert

Op donderdag zijn er weer lunch concerten van 12:45 tot 13:45 in de Grote kerk van Vlaardingen met Aad Zoutendijk op het orgel.

Klaverjassen

Iedere donderdag middag klaverjassen in de Bijenkorf aan de Reigerlaan 100 in de Holy wijk. Als je van Klaverjassen houdt kom gerust eens kijken en speel mee.Aanvang: 13.20 uur inl. tel. 0613951276

Ontwerp je eigen leren schoudertas

Heb jij altijd al je eigen tas willen maken? Bij Bag to the Future krijg je de kans om je eigen leren schoudertas te ontwerpen en maken. Tijdens de drie uur durende workshop krijg je een kijkje achter de schermen bij Bag to the Future en ga je zelf aan de slag met je tas. Je komt terecht in een atelier waar het ambacht vanaf straalt. Je kiest je kleuren/printjes, sluiting en vorm en aan het einde van de avond ga je met een mooie handgemaakte leren schoudertas de deur uit. Nieuwe data staan online maar je kan ook zelf met een groepje van 4-6 personen komen. Meer informatie vind je op  www.bagtothefuture.nl/workshops

Checkpoint Charlie

13 augustus 1961, de nacht waarin Berlijn plots in twee delen verdeeld werd door een muur van prikkeldraad. Deze nieuwe Nederlandse musical met liedteksten van Stef Bos vertelt de verhalen van Berlijners die gescheiden werden van familie, vrienden, buren en hun stad door de muur die hen verdeelt én verbindt.

vrijdag 10 maart

Oxygen

Delusion is de eerste, avondvullende dansvoorstelling van de jonge, talentvolle choreograaf Jennifer Romen en haar gezelschap ‘Oxygen’ vol samenspel van dans en illusie waarbij het gebruik van licht de verbindende factor is.