Poeldijks carnaval dreigt in het water te vallen

Algemeen
Afbeelding
(Foto: Rolf van Koppen Fotografie (Archief))

De Poeldijkse carnavalsvereniging De Blauwkonters is het lachen vergaan. Ze zijn zich rot geschrokken van de bedragen die ze moeten betalen voor het huren van een zaal in De Veiling. Ze vrezen nu het carnavalsfeest te moeten cancelen. De Blauwkonters hebben een brandbrief naar wethouder Rombout gestuurd.

In oktober vorig jaar, toen de feestneuzen hun 44-jarig bestaan vierden in De Veiling, kostte de huur van de grote zaal € 666 exclusief BTW. Voor de vereniging van 130 leden is dat al een ‘straf bedrag’. Maar, toen de offerte voor de kindermiddag tijdens het carnaval in februari vorige week op de mat viel, schrokken de Blauwkonters zich een ongeluk. “De prijs voor de huur van de zaal is gestegen naar € 1650 exclusief BTW, nu er een commerciële uitbater is geplaatst in de Veiling”, schrijft Duncan Ruseler. “Daarnaast moeten we een toiletdame betalen, die we ook zelf als vrijwilliger hadden kunnen leveren. Hier komt nog een keer € 200 bij.”

Voor het Boerenbal en de Bingo wil de vereniging de kleine zaal tweemaal huren. “Dat kost met de nieuwe prijzen € 900 exclusief BTW per avond”, gaat Duncan verder. “Een podium kost nog even € 400 meer. Onze vereniging kan overigens geen BTW terug krijgen. Daarnaast wordt dan wederom een toiletdame in rekening gebracht. Het betekent voor onze vereniging dat we in de Carnavalsweek alleen aan zaalhuur en schoonmaak voor de veiling € 3700 mogen neerleggen. Dan is er nog geen biertje geschonken en nog geen liedje gezongen.”

De Blauwkonters vinden het geen probleem om te betalen voor de zaalhuur, maar hoopt wel dat er een tarief gerekend kan worden dat ‘past bij een cultureel feest’. “Als deze prijzen blijven staan, zijn we genoodzaakt Carnaval dit jaar te cancelen, en zullen we het in de toekomst ook niet meer kunnen organiseren.