Column: ‘Knijp nou eens een oogje toe!’

Column
Alphons de Wit.
Alphons de Wit. (Foto: Mabel Böhms Media)

Sommige mensen verdienen bij leven een standbeeld. Een van de iconen die nu al in metershoog brons vereeuwigd zou moeten worden is Casper van Eijk. 

De Rotterdamse pancreato-biliair chirurg is niet alleen voor zijn patiënten en zijn omgeving een prettig mens en een uiterst deskundig chirurg, hij is ook de voorman van een groep geneeskundigen die binnenkort een geweldige stap gaat zetten in de strijd tegen alvleesklierkanker. Wie ‘Tegengif’ heeft gezien, de documentaire gewijd aan Van Eijks vastberaden strijd tegen de ziekte en de trouw aan zijn patiënten, is onder de indruk gekomen van zijn inzet en de warme menselijke manier waarmee hij zijn patiënten benadert. Het is dan ook niet voor niets dat de organisatoren van de ‘Westlandse Ride’ en de ‘Samenloop voor Hoop’ ‘Support Casper’ als doel hebben gekozen voor de 24-uur fiets- en 12-uur wandeltocht. Westland zou Westland niet zijn als er niet massaal wordt ingeschreven. 

De verschillende routes zijn uitgezet zodat iedereen, of je nou een topsporter bent of recreatiefietser op leeftijd, een steentje kan bijdragen aan Caspers strijd

Er is nog wel plaats voor een paar fietsende teams en ook vrijwilligers zijn nog welkom voor het gigantische evenement op 25 en 26 mei. De organisatie verdient een dikke pluim want die mannen en vrouwen hebben nu al een berg werk verricht. De verschillende routes zijn uitgezet zodat iedereen, of je nou een topsporter bent of recreatiefietser op leeftijd, een steentje kan bijdragen aan Caspers strijd. Een vuistdik draaiboek is geschreven en daaraan ontbreekt eigenlijk maar één ding, motorbegeleiding. De fietsers die een 30 kilometer lang parcours gaan afleggen worden tot aan het bedrijf van Sjors Janszen door motards voorafgegaan. Voor de rest van het parcours moeten ze het zelf uitzoeken want daar wordt geen vergunning voor afgegeven. Jammer dat er nergens aan de Verdilaan iemand is die een oogje toeknijpt, zodat het festijn op de manier kan worden gevierd die het verdient; groots en spectaculair.

Alphons de Wit