VVD wil snelle aanpak drugsoverlast en wildpoepen in Honselersdijk

Politiek
Onlangs startten buurtbewoners van Achter de Dijk een petitie die 72 keer werd ondertekend.
Onlangs startten buurtbewoners van Achter de Dijk een petitie die 72 keer werd ondertekend. (Foto: Roel Batelaan)

De Westlandse VVD heeft vragen gesteld aan het college van B en W over overlast die wordt ondervonden door bewoners van Achter de Dijk in Honselersdijk. De overlast varieert van drugshandel tot wildpoepen. Goede verlichting en mobiel cameratoezicht zouden misschien uitkomst bieden, menen twee (steun-)raadsleden.

Onlangs startten buurtbewoners van Achter de Dijk, vlakbij de protestantse kerk Hemelsblauw, een petitie die ‘binnen korte tijd’ al 72 keer werd ondertekend. De petitie richtte zich tegen de overlast die ze ervaren: van drugshandel en -gebruik, vervuiling, wildplassen en zelfs wildpoepen. De Westlandse VVD raakte van de situatie op de hoogte door de media, vertelt steunraadslid Roel Batelaan. “Het kan niet zo zijn dat mensen eerst een petitie moeten ondertekenen voordat er hiertegen wordt opgetreden.”

Met goede verlichting zou deze plek minder onveilig aanvoelen voor mensen

Raadslid Suzanne van Erven vult aan: “Gemeente Westland zou kunnen zorgen voor goede verlichting, zodat deze plek minder onveilig voelt voor mensen. Verder zou periodiek toezicht moeten worden gehouden door de politie en de aanwezige personen kunnen dan worden geregistreerd. Eerder hebben wij al gepleit voor het inzetten van mobiele camera’s, dit maakt het werk van de agent of de wijkagent makkelijker en het handhaven van de openbare orde is ermee geholpen. We hopen op 28 september in de commissievergadering antwoord te krijgen op de mogelijke oplossingen. Dit moet je niet laten doorsudderen. Snel optreden van gemeente, politie en andere instanties is wenselijk.”