Kermis Alkmaar 2023: dit moet je weten!

Uitgaan
Kermis Alkmaar 2023 komt er weer aan.
Kermis Alkmaar 2023 komt er weer aan. (Foto: Rodi Media)

ALKMAAR - De Kermis Alkmaar 2023 is weer als vanouds in de binnenstad van Alkmaar. De Alkmaarse kermis staat dit jaar van vrijdag 25 augustus tot en met zondag 3 september weer in de binnenstad van Alkmaar op de locaties: Kanaalkade, Paardenmarkt, Kerkplein, Canadaplein, Sint Laurensstraat, Dubbele Buurt, Gedempte Nieuwesloot, Hofplein en Korte Gedempte Nieuwesloot. De Kermis Alkmaar heeft weer een paar interessante attracties, zoals de Chaos en een zweefmolen van 80 meter hoog! De energizer is ook nieuw. Deze spectaculaire nieuwe attractie laat zijn bezoekers in allerlei beweging ronddraaien en over de kop gaan. Er staan in totaal 72 attracties op de Alkmaarse zomerkermis.


Wanneer is de Kermis Alkmaar?

De Alkmaarse kermis is dit jaar van vrijdag 25 augustus tot en met zondag 3 september.

Waar is de Kermis Alkmaar?

Kanaalkade, Paardenmarkt, Kerkplein, Canadaplein, Sint Laurensstraat, Dubbele Buurt, Gedempte Nieuwesloot, Hofplein en Korte Gedempte Nieuwesloot.

Welke attracties heeft de Kermis Alkmaar?

Naast de traditionele attracties, zoals de botsauto’s, mini-achtbaan, spookhuis en schietbaan komen er weer bijzondere en nieuwe attracties naar Alkmaar. Zo keert de Chaos terug op de Alkmaarse kermis. De Chaos heeft een lange slingerarm die tot 120° van links naar rechts schommelt met een maximum hoogte van 22 meter. Onder de slingerarm is een molen met zes gondels bevestigd. Elke gondel heeft vier zitplaatsen. Ga jij lekker schommelen in de Chaos?


Zweefmolen van 80 meter hoog!

Voor het eerst op de Alkmaarse kermis is de zweefmolen van maar liefst 80 meter hoog! Daarnaast draait hij ook nog eens een stuk sneller... durf jij het aan? 

Energizer

Nieuw op de Alkmaarse kermis is de Energizer. Deze spectaculaire nieuwe attractie laat zijn bezoekers in allerlei beweging ronddraaien en over de kop gaan. 


Overzicht met de attracties van Kermis Alkmaar 2023


Review kermis Alkmaar 2022

Zin om even terug te blikken en een goede indruk van de Alkmaarse kermis te krijgen? Check dan deze review:


Vuurwerk Kermis Alkmaar

De traditionele vuurwerk op de laatste avond komt niet meer terug. Daar heeft de gemeenteraad vorig jaar wegens milieubezwaren een einde aan gemaakt. Wél komt er zondagavond 3 september een spectaculaire afsluiter van de kermis met onder meer lasers, vuur en geluid. Toeschouwers kunnen dit zien vanaf de Kanaalkade en de Noorderkade voor het beste zicht. 

Warenmarkt Alkmaar verplaatst

De warenmarkt van zaterdag 26 augustus en zaterdag 2 september worden verplaatst van de Gedempte Nieuwesloot, het Hofplein, de Sint Laurensstraat en het Kerkplein naar de Koorstraat en De Heul.

Heb je voor, tijdens of na de kermis trek gekregen? We hebben een heerlijk lijstje voor je samengesteld met de leukste, lekkerste en meest bijzondere restaurants van Alkmaar.

Kermis Alkmaar op de Kanaalkade.