Cleanup Sloterplas op zondag 11 juni

Nieuws
Cleanup Sloterplas op zondag 11 juni.
Cleanup Sloterplas op zondag 11 juni. (Foto: Adobe Stock)

NIEUW-WEST - Kanovereniging Sloterplas, Clean Green Kayak Machine en Schoon West-Friesland, organiseren op zondag 11 juni een grote cleanup van de Sloterplas. Het doel is om honderden kilo’s afval uit het water en het park te halen. Dit gebeurt vanaf het water, maar ook vanaf het land. De verwachting is dat tientallen vrijwilligers samen op deze dag hun handen uit de mouwen steken om de Sloterplas en haar omgeving een stukje schoner te maken.

Judith, initiatiefnemer van Schoon-Westfriesland, vertelt; “De Sloterplas, een prachtig stukje Amsterdam, waar helaas ook veel zwerfafval ligt. Toen ik vorig jaar van een collega een foto van een mooie zwaan omringd door zwerfafval kreeg, was een wens geboren; met een grote groep vrijwilligers de boel eens goed opschonen!” 

Een ander collectief dat aanwezig zal zijn is Clean Green Kayak Machine. “Wij zijn een menselijke machine, die met kajaks, spierkracht en een goede dosis motivatie, de sloten en kanalen een stukje schoner maken”, vertelt Wilbert, initiatiefnemer. “Vorig jaar kwamen we in contact met Erwin, de voorzitter van Kanovereniging Sloterplas. We hebben toen met een klein groepje vrijwilligers in een paar uur tijd, een hele berg afval uit de Sloterplas gevist. Dat was voor ons de aanleiding om nog eens terug te komen en het wat groter aan te pakken.”

Cleanup

De Cleanup start op 11 juni om 11.00 uur bij Kanovereniging Sloterplas, Christofel Plantijngracht 1. Rond 13.00 uur wordt er afgesloten met een lunch. Aanmelden kan via de website van Kanovereniging Sloterpas: www.kanoverenigingsloterplas.amsterdam/aanmelden-schoonmaak-sloterplas-11-juni-2023.