Frank Kraayeveld, rechts, en Max Hofer in tijdelijke kunstruimte ‘Het Zomerhuis’
Frank Kraayeveld, rechts, en Max Hofer in tijdelijke kunstruimte ‘Het Zomerhuis’ (Foto: Ed Bausch)

David en Goliath in het boerenland

Algemeen

EGMOND AAN DEN HOEF - In het land tussen Hoef en Heiloo gaat een prachtig fietspad, door de landerijen, over de ringvaart van de Egmonder Meer. Vanuit Egmond kom je via de lommerrijke westrand Heiloo in. Vanuit Heiloo kun je oversteken naar het dromerige Slotkwartier van ‘Hoef’. Op het fietspad tussen de twee dorpen is het heel vaak rustig, weinig geluid van wegen ook. Een zijweggetje, de Brededijk, leidt naar een erf waar in een vierkant gebouwtje dit weekend nog iets bijzonders is te zien: de samenwerking tussen Frank Kraayeveld (ja, van de Bintangs) en Max Hofer. Max woont daar op het erf, Frank in het Karmelklooster van Egmond aan den Hoef. In het Zomerhuis tonen Frank en Max hun werk dat verrassend goed samengaat. Frank als de Goliath met een enorm panorama van een Limburgs landschap en Max met een wand vol kleine kleurabstracten.

door Ed Bausch

Terziet

Ze zijn even groot, Frank en Max. Dus laat de titel ‘David en Goliath’ verder voor wat het is. Een prachtig duo is het wel. De vierkante ruimte hebben ze eendrachtig heel sereen ingericht, met een loungebank in het midden. Je ziet aan drie wanden een groot deel van Frank’s ‘Panorama Terziet’, genoemd naar een klein dorp in de heuvels van het zuidelijkste puntje van ons land. Het zijn twintig manshoge panelen, die met elkaar het verhaal vertellen, maar ook los een grote kracht hebben. “Het is een werk uit 2017, maar ik wou het graag nog eens in zijn geheel zien”, zegt Frank. Er hoort een mooi boekje bij, helemaal op z’n Frank’s. Dus ook in de Engelse betekenis van het woord ‘frank’: openhartig.

Olijfolie en lijm

Het werk van Max maakt indruk door de kleuren en vormen, die allemaal verschillen, maar in eenzelfde blankhouten lijstje zijn gevangen. Dat levert een wand op, waar je niet zomaar op bent uitgekeken. Max werkt met aparte materialen als lijm en olijfolie. Hij is steengoed met kleur. Frank en Max zijn als speelse brothers in arms daar aan de Brededijk 3. Let wel: het is op privéterrein, zeker welkom, maar probeer op de fiets te komen, anders echt langzaam met de auto over het beklaprooste weggetje. Zelfs lopend is het goed te doen vanaf de parkeerplaats bij de Slotkapel. De weg en de bestemming naar de expositie vallen hier prachtig samen! Zaterdag 2 en zondag 3 juli de laatste dagen van 13.30-17.00 uur, gratis toegang. Die is er ook (met bijdrage ‘naar draagkracht en welbevinden’) bij de akoustische set van de Bintangs, 3 juli vanaf 16.00 uur in Hoever Overslot in het Slotkwartier van Egmond aan den Hoef.

Afbeelding
Suppend zwerfafval rapen Algemeen 8 aug, 17:40
Afbeelding
Mens en blinkerds Column HVB augustus 8 aug, 12:43
Afbeelding
Reuzenrad keert deze zomer nog terug in Egmond Algemeen 8 aug, 12:02
Afbeelding
Temperatuur stijgt in Derp: Caribbean weekend is aan Foto’s 7 aug, 14:28
Afbeelding
Studiekring 50plus Bergen zoekt nieuwe leden Algemeen 7 aug, 12:16
Afbeelding
Geruchtenstroom draait op volle toeren na arrestatie David Mendes da Silva Algemeen 6 aug, 15:43
Afbeelding
Vandaag in het duin: ‘Het duinviooltje’ Rubriek 6 aug, 10:56
Afbeelding
IVN-natuurwandeling in de Wimmenummerduinen Algemeen 6 aug, 06:07
Afbeelding
Sfeervolle kunstmarkt in hartje Bergen Algemeen 5 aug, 12:08
Afbeelding
Avondwandeling door Eendenkooi ‘t Zand Algemeen 5 aug, 07:03
Afbeelding
Cultuurprijswinnaars op laatste Lindegrachtconcert Algemeen 4 aug, 14:27
Afbeelding
Timmerdorp Egmond aan Zee 2022: ‘Timmeren en genieten’ Algemeen 4 aug, 13:31
Afbeelding
Acoustic Mix in Hoeve Overslot Algemeen 4 aug, 12:10
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Bergen

Op Rodi Bergen volg je het laatste nieuws uit Bergen. Rodi Bergen informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Bergen

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Bergen in je mailbox.