Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

Vlamnieuwe exposities bij De Kapberg

Algemeen

EGMOND AAN DEN HOEF - Er is weer een mooie expositie bij Galerie De Kapberg in Egmond aan den Hoef. Grafiek van Reinder Homan en schilderijen van Hans Landsaat met herkenbare motieven. We genieten van de knappe keramiek van Henk Wolvers.

Keramist Henk Wolvers werkt uitsluitend met het bijzondere materiaal porselein. Deze van oudsher uit China afkomstige klei vereist het nodige vakmanschap om er mee te kunnen werken. Na veel experimenteren kon hij de weerbarstigheid van de materie overwinnen en ontstonden soepele vormen met subtiele kleurencombinaties. Zijn werk is te zien in diverse musea in binnen- en buitenland. Hij is een internationaal bekend keramist die workshops geeft. Door zijn vele reizen en werkperiodes in Japan en China en in het EKWC heeft hij veel nieuwe ontdekkingen gedaan. Zijn werk is te zien in diverse musea in binnen- en buitenland. Hij is een internationaal bekend keramist die workshops geeft. Door zijn vele reizen en werkperiodes in Japan en China en in het EKWC heeft hij veel nieuwe ontdekkingen gedaan. Hij is een internationaal bekend keramist die workshops geeft. Door zijn vele reizen en werkperiodes in Japan en China heeft hij veel nieuwe ontdekkingen gedaan.

Reinder Homan kreeg zijn opleiding aan de Academie Minerva te Groningen en de Jan van Eyckacademie te Maastricht. In 1990 won hij de Nederlandse grafiekprijs.
Uit zijn verfijnde sfeervolle landschappen en natuurstudies blijkt de enorme beheersing van de etstechniek. Homan weet zijn onderwerpen met een schijnbaar speels gemak vast te leggen in zink en koper. In een vaak zeer doorwerkt patroon van fijne lijntjes, soms ondersteund door zachtgrijze aquatintpartijen, zo kenmerkend voor zijn manier van werken, weet hij het wezen van één bepaalde boom of plant in zijn ets te vangen. De onderwerpen zijn meestal ontleend aan de natuur van het gebied dat hem het naast aan het hart ligt: Noord-Nederland.

Hans Landsaat is geïnspireerd door het werk van de Duitse schrijver W.G Sebald ( 1944- 2001) In de galerie hangen zijn olieverf schilderijen, wisselend van grootte . van 50x50 cm tot een werk van bijna 200 cm x 50 cm. Verder zijn er aquarellen en inkttekeningen Op zaterdag 10 september is er een presentatie van zijn boek over Sebald door essayist en Sebald-kenner Ton Naaykens en Hans wil dan voor een schilderij een gedicht van Sebald voordragen. Hans schildert. De penseelstreek werd zichtbaar en vrijer, kleuren gingen grenzen overschrijden, de acrylverf werd geleidelijk weer ingeruild voor olieverf. Maar, als steeds, het landschap bleef zijn punt van uitgang. Het blijft de voornaamste spiegel voor denken en werken.

De tentoonstelling is te zien van 19 augustus tot en met 25 september op vrijdag-, zaterdag- en zondagmiddag van 13.00 tot 17.00 uur. Het adres is: Slotweg 17 in Egmond aan den Hoef. Wie meer wil zien van de galerie: www.galeriedekapberg.nl

Afbeelding
VakantieFUN Meidendag in de Herfstvakantie Algemeen 3 okt, 10:33
Afbeelding
Tweedaagse workshop portretfotografie Algemeen 2 okt, 10:22
Afbeelding
Twee gewonden bij ongeluk in Egmond aan de Hoef 112-nieuws 1 okt, 17:33
Afbeelding
Bestelbus in de sloot in Bergen 112-nieuws 1 okt, 12:10
Afbeelding
Natuur- en cultuurwandeling Bergen aan Zee Algemeen 1 okt, 10:52
Afbeelding
Big Band in Hoeve Overslot Algemeen 30 sep, 10:34
Afbeelding
Kunstmaand Wapen van Bergen Algemeen 30 sep, 10:21
Afbeelding
Lancering special Rodi Wonen i.s.m. vt wonen&design beurs! Huis 30 sep, 10:05
Afbeelding
Gemeenteraad unaniem voor raadsbreed akkoord en drie nieuwe wethouders Algemeen 30 sep, 09:58
Afbeelding
Kunst bij Galerie De Kapberg Algemeen 30 sep, 07:39
Afbeelding
Eerste herfstwandeling 2 oktober in de Wimmenummerduinen Algemeen 29 sep, 16:37
Afbeelding
Film van de week Filmtheater Cinebergen Algemeen 29 sep, 15:34
Afbeelding
De juiste snaar geraakt Algemeen 29 sep, 13:55
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Bergen

Op Rodi Bergen volg je het laatste nieuws uit Bergen. Rodi Bergen informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Bergen

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Bergen in je mailbox.