Greta Tromp en Klaas van den Berg en Ank Pronk op het veldje aan het Duizendblad waar saamhorigheid 27 augustus kan bloeien
Greta Tromp en Klaas van den Berg en Ank Pronk op het veldje aan het Duizendblad waar saamhorigheid 27 augustus kan bloeien (Foto: Ed Bausch)

Kruidenbuurt stelt zich open

Algemeen

BERGEN - Saamhorigheid. Het is echt een woord, dat terugkeert in gesprekken, in de beleving van de wereld. Er mag wel het nodige weer meer ingebed raken in de samenleving. Samen kom je verder, toch? “Zeker”, zeggen Greta Tromp, Ank Pronk en Klaas van den Berg. 

door Ed Bausch

”Daarom namen we namens de wijkvereniging van de Kruidenbuurt het initiatief om weer eens iets te organiseren, met elkaar en voor elkaar. Op zaterdag 27 augustus van 10.00 tot 14.30 is er een spullenmarkt en er zullen vast wel wat drankjes zijn om even te verpozen op het veldje bij de prachtige jeu de boulesbaan aan het Duizendblad. Alleen buurtbewoners kunnen er staan of zitten met spullen die wel van eigenaar mogen wisselen. Bewoners van andere wijken zijn welkom, om te kijken of iets te kopen. Maar kom wel het liefst op de fiets.

Voorbeeldig ontwerp

In het zuiden is het de Nesdijk die de Kruidenbuurt de wijde blik geeft over de Bergermeer, aan de oostkant is het de levendigheid van de Bergerweg die de wijk begrenst en in het noorden en westen gaat de wijk speels over in de kronkelige Dirk Klompweg, een buurt op zich. Ruim vijftig jaar oud is de wijk. Er zijn heel veel bewoners van het eerste uur en dat is begrijpelijk want de Kruidenbuurt is zeldzaam ruim opgezet, speels en overal stukjes groen, die de wijk heel open maken. De laatste jaren zijn er behoorlijk wat jonge gezinnen die er neerstrijken. Er zijn koopwoningen in soorten en maten en evenzo huurwoningen, alles door elkaar. Een voorbeeldig ontwerp eigenlijk. In 2016 werd de riolering vernieuwd en de gemeente pleegde toen ook groot onderhoud aan het groen. Dat heeft de wijk haar transparantie teruggegeven. Dus 27 augustus is er een mooie gelegenheid eens wat door de buurt te dwalen. Er is ook een route met naambordjes voor de bijzonder bomen in de wijk. Een beetje zoeken is dat wel.

Afbeelding
Internationale delegatie bezoekt Berger Scholengemeenschap Algemeen 5 okt, 13:14
Afbeelding
De boekenmarkt bij Postaanzee in nieuw jasje Algemeen 4 okt, 09:35
Afbeelding
Onderzoek CvdM: huis-aan-huisbladen hebben het grootste bereik Algemeen 4 okt, 09:14
Afbeelding
Inschrijving Pre-Run NN Egmond Halve Marathon geopend Algemeen 3 okt, 21:47
Afbeelding
Vermoedelijk drugsafval gevonden in Egmond 112-nieuws 3 okt, 15:07
Afbeelding
VakantieFUN Meidendag in de Herfstvakantie Algemeen 3 okt, 10:33
Afbeelding
Tweedaagse workshop portretfotografie Algemeen 2 okt, 10:22
Afbeelding
Twee gewonden bij ongeluk in Egmond aan de Hoef 112-nieuws 1 okt, 17:33
Afbeelding
Bestelbus in de sloot in Bergen 112-nieuws 1 okt, 12:10
Afbeelding
Natuur- en cultuurwandeling Bergen aan Zee Algemeen 1 okt, 10:52
Afbeelding
Big Band in Hoeve Overslot Algemeen 30 sep, 10:34
Afbeelding
Kunstmaand Wapen van Bergen Algemeen 30 sep, 10:21
Afbeelding
Lancering special Rodi Wonen i.s.m. vt wonen&design beurs! Huis 30 sep, 10:05
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Bergen

Op Rodi Bergen volg je het laatste nieuws uit Bergen. Rodi Bergen informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Bergen

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Bergen in je mailbox.