Nieuwe subsidieregeling voor woningisolatie

Duurzaam
Afbeelding
(Foto: Patryk Kosmider / Adobe Stock)

BERGEN - De gemeente Bergen biedt subsidie voor de isolatie van woningen. Deze subsidie is voor huizen met een WOZ-waarde van minder dan € 561.000,-. Woningeigenaren die hieraan voldoen vragen de subsidie aan via klimaatplein.bergen-nh.nl/subsidies.

Hoge energieprijzen zorgen ervoor dat veel woningeigenaren extra investeren in het verduurzamen van hun woning. Naast de landelijke subsidies wil de gemeente Bergen de inwoners extra ondersteunen met deze nieuwe regeling.

“De subsidie is bedoeld voor huiseigenaren van bestaande koopwoningen met een WOZ-waarde lager dan het gemiddelde van 561.000 euro in 2022 in de gemeente Bergen. Later dit jaar komt er ook nog een aanvullende subsidie voor inwoners met een lager inkomen. Met deze subsidies willen we zo veel mogelijk inwoners de mogelijkheid bieden om te verduurzamen”, licht wethouder Ernest Briët (Verduurzaming) toe.

Voorwaarden subsidie

De subsidie is vooral bedoeld voor het nemen van isolerende maatregelen, zoals vloer-, dak- en gevelisolatie. De subsidie bedraagt 40% van de gemaakte kosten, met een maximaal subsidiebedrag van € 1.000,- bij één maatregel, en een maximaal subsidiebedrag van € 2.000,- bij meerdere maatregelen. De werkzaamheden moeten zijn uitgevoerd tussen 17 juni 2022 en 1 november 2026.

Klimaatplein

Op klimaatplein.bergen-nh.nl in het blokje “subsidies” staat meer informatie over subsidies en het nemen van duurzame maatregelen.

Energiegesprek

Wie graag wil isoleren, kan kosteloos een energiegesprek aanvragen. Dan komt er een vrijwillige energiecoach thuis om een stappenplan te maken voor het verduurzamen van de woning. Aanmelden kan via www.nhec.nl/energiescan-bergen.