Rubriek: Uit het College

Plein Bergen en voortgang Slotkwartier

Nieuws
Lees hier alle updates
Lees hier alle updates (Foto: Pexels.com)

GEMEENTE - Voor de vertegenwoordigers van de regionale media gaven Burgemeester en Wethouders dinsdag toelichting op twee punten.

Rubriek: Uit het College

door Ed Bausch

Plein Bergen

“Het plan voor de bebouwing staat”, vertelt wethouder Yvonne Roos-Bakker. “Maar de Raad van State heeft het geschorst omdat de gemeenteraad geen ‘Verklaring van geen bezwaar’ afgeeft. In de tussentijd maken we van het Plein iets moois, met een ontmoetingstafel, zitjes en groen, veel groen.” Op een vraag hoe lang dat deel van het hele gebied dat Plein heet dan zo zal zijn ingericht zegt burgemeester Lars Voskuil: “Net als u kijken wij op dit moment in een glazen bol, maar wees verzekerd dat we werken aan draagvlak voor iets goeds.” De wethouder vervolgt: “We zijn blij verrast door de ideeën van velen om in de tussentijd het Plein om te toveren tot iets moois. Er komt ook een vlonder, voor optredens. Een pergola is nog optioneel. We doen geen horeca, die is er in de omgeving voldoende. Het gaat nu echt om ontmoeting, wandelen.” Een ontwerpbureau is nu aan de slag om al eind deze maand resultaat te hebben voor een mooie zomer.”

Voortgang Slotkwartier

Op 28 juni van 15.00 tot 17.00 is er een mogelijkheid om de voortgang van de restauratie te bekijken, Hoeve Overslot en nummer 44. Medewerkers van aannemer Pronk en de gemeente leiden rond en zullen graag vragen beantwoorden. Wethouder Ernest Briët: “Aan de hekken rond de werkzaamheden willen we grote foto’s ophangen. Historisch Egmond heeft er al een paar geleverd, anderen kunnen tot 30 juni foto’s insturen op communicatie@debuch.nl.“ In de tussentijd spreekt de wethouder verder met de zeven betrokken stichtingen over de toekomstige samenwerking in het Slotkwartier, ook nu gekozen is voor toetreding van Brouwerij Egmond. “Twee van de zeven stichtingen hebben bezwaar ingediend tegen die keuze en de bezwarencommissie is daarmee doende.”

Afbeelding