White Stones Jo 11-2 triomfeert in zaalvoetbaldebuut

Sport
De toppers
De toppers (Foto: Cor Mooij)

EGMOND AAN ZEE - White Stones Jo 11-2, het gloednieuwe zaalvoetbalteam dat dit seizoen zijn debuut maakte, verbaasde afgelopen vrijdag vriend en vijand met een indrukwekkende vertoning. Met een onwrikbare concentratie, aanstekelijk positivisme en een onmiskenbare dosis spelplezier, eindigden ze op de eerste plaats in stijl! De jongens zijn enorm dankbaar voor de onschatbare begeleiding en toewijding van hun trainers / coaches, Jesse Holtman en Joey Groen.

Voorafgaand aan de wedstrijd genoten de jongens van een heerlijke maaltijd bij Brasserie Santiago, de gewaardeerde sponsor. De sfeer zat er al goed in, er werd gezellig met elkaar getafeld en gelachen.

Tsunami van goals

De tegenstander, SSV JO11-1, werd grondig geanalyseerd door de coaches, en de tactiek werd zorgvuldig besproken in de kleedkamer. Met aanvoerder Dirk van Schagen aan het roer, werd de tegenstander tactisch overtroffen. Dirk zelf scoorde maar liefst 5 keer, bijgestaan door Guus Suijlen met 3 doelpunten, Teun Jacobs met 2 treffers, en Moos Apeldoorn die de kers op de taart zette met doelpunt nummer 11. De eindstand sprak boekdelen: 11-2. (Tekst gaat door onder foto)


Gezellig eten bij Santiago - (Foto: aangeleverd)

Teamprestatie

Het succes van deze wedstrijd rust echter niet alleen op de schouders van de doelpuntenmakers. Het was een echte teamprestaties waarin vele kansen werden gecreëerd. Thijs Weber en Stijn Jonker bouwden achterin zoals besproken, terwijl Ruben Lammerts en Joep Visser uitstekend aanboden op de flanken. De voorhoede bewoog zich vloeiend over het veld, waardoor de tegenstander voortdurend werd overrompeld. En in het doel stond Tibbe Kager, de onwrikbare laatste verdedigingslinie, die talloze schoten wist te pareren. Het hele team heeft gevochten voor de bal tot het laatste fluitsignaal.  (Tekst gaat door onder foto)


Een ware teamprestatie - (Foto: aangeleverd)

Het gejuich was oorverdovend toen de jongens werden gehuldigd voor hun kampioenschap. Het was een welverdiende beloning voor hun onvermoeibare inzet tot het laatste fluitsignaal. ‘’10 wedstrijden, 30 punten! Wat een strijders! Met 11-2 is de tegenstander verslagen en daarmee is dit seizoen in stijl afgesloten’’, zo valt te lezen op Instagram.

Volg de jongens hier op Instagram