Waardse Senioren in Beweging: drie maanden vol activiteiten

Algemeen
Afbeelding

HEERHUGOWAARD - Senioren die zich hebben voorgenomen in 2020 meer te bewegen en in beweging te blijven, kunnen hun hart ophalen. De Pieter Raat Stichting, Bibliotheek Kennemerwaard, Heerhugowaard Sport NV, Cool kunst en cultuur en Met welzijn bieden samen een nieuw activiteitenprogramma voor de periode januari tot en met april.

"Dit keer wachten we niet tot oktober: we bieden jaarrond activiteiten aan. Blijven we samen in beweging! Letterlijk en figuurlijk, want het programma staat boordevol leuke, uitdagende activiteiten voor alle Waardse senioren. Kennismaken met klankschalen, Zumba-workshop, gedichten maken, fitness voor vijftigplussers, creatieve workshops, muziekoptredens van verschillende gezelschappen, lezingen over natuur en reizen (onder meer met de motor) in binnen- en buitenland, prachtige filmvertoningen, theatervoorstellingen, een senioren leeskring, heerlijke culinaire activiteiten en een bezoek aan de Zintuigentuin… Zo maar een greep uit het activiteitenaanbod van Waardse Senioren in Beweging (WSIB).

"We hebben ook voor deze editie geprobeerd een zo gevarieerd mogelijk programma samen te stellen. En dat is aardig gelukt'', stelt Cynthia de Wilde, communicatiemedewerker van De Pieter Raat Stichting namens Waardse Senioren in Beweging. "En er staat nog veel meer op stapel: denk aan het koken met leerlingen bij het Trinitas College en meer. Zodra die data bekend zijn, plaatsen we die ook op onze website en op Facebook. We willen senioren ook digitaal in beweging brengen.''

Meedenken met WSIB-panel

De initiatiefnemers van WSIB komen graag in contact met senioren die willen meedenken over toekomstige WSIB-activiteiten. "Zij weten immers als geen ander waar behoefte aan is. We willen een WSIB-panel oprichten. We komen graag met die senioren in contact.'' Interesse? Stuur dan een mailtje. Het boekje is vanaf 2 januari verkrijgbaar bij de initiatiefnemers. Ook de kaartverkoop start op die datum via de site en op werkdagen van 09.00 tot 16.00 uur bij de receptie van woonzorgcentrum De Raatstede. Inschrijven voor de activiteiten is verplicht, ook voor de gratis activiteiten.

Klankschalen.