Gouden Dagen verrast senioren met vrolijk Voorjaar-doeboekje

Algemeen
Frits Weel, voorzitter Gouden Dagen Heerhugowaard, overhandigt de tweede editie van het Gouden Dagen Doe-boek aan wethouder Annette Groot.
Frits Weel, voorzitter Gouden Dagen Heerhugowaard, overhandigt de tweede editie van het Gouden Dagen Doe-boek aan wethouder Annette Groot. (Foto: Theo Annes)

HEERHUGOWAARD - Wethouder Annette Groot ontving woensdagochtend 24 maart het eerste exemplaar van het Vrolijke Voorjaar-doeboekje, uit handen van Gouden Dagen-voorzitter Frits Weel. Het Voorjaar-doeboekje is een cadeautje voor senioren in Heerhugowaardse woonzorgcentra en voor kwetsbare en eenzame senioren die zelfstandig wonen in de wijk.

Jongleren? We gaan het proberen

“Heel blij ben ik met dit gebaar van Gouden Dagen en Pieter Raat aan de ouderen van Heerhugowaard:, aldus wethouder Annette Groot. “Het is belangrijk dat we toch op een leuke manier bezig en geestelijk fit blijven, totdat we elkaar weer meer kunnen ontmoeten.”

“Met dit boekje verspreiden we vrolijkheid en afleiding’’, vult Frits Weel aan. Zeker in deze tijd is het fijn dat we dit onze senioren kunnen bieden. Het is een mooi en waardevol initiatief.’’

Eerste exemplaar

Nadat wethouder Groot het eerste exemplaar in ontvangst heeft genomen, zijn de boekjes door Pieter Raat-medewerkers en vrijwilligers verspreid bij onder meer bewoners van woonzorgcentra Hugo-Waard, De Raatstede en bij verpleeghuis Forum II. Ook eenzame senioren in de wijk, bewoners van verschillende aanleunwoningen, thuiszorgcliënten en afnemers van maaltijdenservice Tafeltje Dekje, senioren van Magnolia, in De Noord en anderen ontvingen of krijgen binnenkort dit boekje.


‘Weer een heel leuk boekie’

Naast puzzels, spelletjes en quizzen staan er in het doeboek ook smakelijke voorjaarsrecepten, knutselwerkjes, een oefening in jongleren en nog veel meer… “Jongleren? Nou, we gaan het proberen’’, aldus een lachende senior, die nieuwsgierig het boekje doorbladert. “Weer een heel leuk boekie’’, aldus een oudere dame. “Vorig jaar kregen we het Terug in de tijd-boekje van Gouden Dagen. Nu zijn we met Pasen zo weer een paar uurtjes zoet. Afgelopen week gaf pianist Mark Kirkenier een lenteconcert hier in het woonzorgcentrum. Voor steeds een klein gezelschap had hij een soort huiskamerconcert. Dat was ook van Gouden Dagen. Mooi hoor, dat ze dat organiseren.’’

Verlichting & vrolijkheid

Gouden Dagen-voorzitter Frits Weel. “Binnen wat kan en mag, blijven we ons inzetten voor onze eenzame en kwetsbare senioren in Heerhugowaard. Door kleine en grote wensen te vervullen, door aan ze te denken, naar ze uit te reiken, een lenteconcert te organiseren of ze zoals nu te verrassen met het voorjaar-doeboekje. Zo bieden we hopelijk een beetje verlichting en vrolijkheid. Een ieder die zijn of haar steentje bijdraagt aan de verspreiding van het doeboekje en de nodige vrolijkheid bij onze ouderen: heel hartelijk dank!’’, aldus een tevreden Frits Weel.