Afbeelding
(Foto: Carla van Hoorn - Danenberg)

10 vragen aan Carla van Hoorn-Danenberg

Algemeen

Antwoord op de vraag van Jacquelien de Boer: Voedselhulp Langedijk is nu Voedselbank Langedijk, is er verschil?

De klanten hebben er waarschijnlijk weinig van gemerkt want ons motto is gelijk gebleven: het gevoel van eigenwaarde geven door Liefde te geven vanuit het Geloof, zodat de Hoop, inhoud en persfectief weer terugkomen. Ieder verhaal is uniek en wordt ook zo bekeken. Op de achtergrond hebben wij een behoorlijke professionaleringsslag kunnen maken. In de tussentijd is bijvoorbeeld de AVG van kracht geworden en de Corona heeft ook flinke invloed gehad op ons handelen. Gelukkig kunnen wij daarbij nu gebruik maken van een goed kenniscentrum. 

Wie bent u?

Mijn naam is Carla van Hoorn-Danenberg, getrouwd met Martin. Ik heb drie kinderen, waarvan er nog twee bij ons thuis wonen. Sinds 10 jaar ben ik vrijwilliger en bestuurslid bij de Voedselbank in Langedijk. Daarnaast ben ik betrokken bij het project ‘Oren en Ogen van de Wijk’ en ben ik burgerraadslid.

Van wie bent u dr ien?

Ik ben dr ien van Cor en Gerda Danenberg. Mijn vader heeft altijd een grondverzetbedrijf gehad en mijn moeder deed de administratie. Zij hebben altijd hard gewerkt en genieten nu van hun pensioen. Mijn vader is ook wel bekend van het restaureren van klassieke bromfietsen, het organiseren van klassieke bromfietstentoonstellingen (oa Benelli) en het racen op klassieke motoren. 

Wat heeft u met dit dorp?

Noord-Scharwoude is waar ik ben op gegroeid. Ik ben Verloskunde gaan studeren en heb op meerdere plekken gewerkt en gewoond. Uiteindelijk ben ik via Sint Pancras weer in Zuid-Scharwoude terecht gekomen, waar ik mij thuis voel. Ik zou hier niet meer weg willen! 

De mooiste plek?

Wij wonen in de Bomenbuurt, waar nu hard gewerkt wordt aan het herstellen van de doorvaarbare route. Als ik daar dan loop met de hond, het riet dat nu mooi hoog staat, de kerk zo op de achtergrond… Ik vind dat echt een prachtige plek en ik ben blij dat wij hier wonen.

Welke herinnering aan dit dorp is u dierbaar?

Toen ik nog op de lagere school zat hadden wij met Koninginnedag altijd spelletjesdag. Bij mooi weer vond dit plaats op de speelweide, bij regen in de grote hallen van de veiling. Iedereen deed mee, het was druk en gezellig. Ik vond dat altijd prachtig! 

Wat is uw advies aan de burgemeester?

Met de fusie in het vooruitzicht zou ik de burgemeester willen adviseren zichtbaar te zijn bij de activiteiten die georganiseerd worden door de diverse organisaties om verbinding te zoeken tussen inwoners van Langedijker en Heerhugowaard. Op die plekken valt veel te ‘halen’, namelijk de wensen van deze inwoners. Om een gemeente goed te kunnen besturen en de fusie goed vorm te kunnen geven is het belangrijk te weten wat de wensen van de bewoners zijn.

Wat is het beste advies dat u zelf ooit kreeg?

Ga vrijwilligerswerk doen, zorg dat je iets voor een ander kunt betekenen! Ik ben een aantal jaar thuis geweest, daar word je niet blijer van. Het is de beste stap die ik ooit heb gezet: binnenlopen bij de Voedselbank. 

Wat zouden mensen echt van u moeten weten?

Doordat ik zelf een minder goede periode in mijn leven heb gekend weet ik heel goed hoe het voelt om ‘aan de andere kant van de tafel te zitten’. Daar is ook mijn drive vandaan gekomen om andere mensen te helpen met het in kaart brengen van hun financiën en samen met hen naar een oplossing te zoeken. Natuurlijk is het belangrijk dat mensen bij ons eten krijgen, maar het afronden van een traject en een afscheid voelt dan altijd als een feestje.

Wie is uw opvolger in deze rubriek?

Dat is mijn vader Cor Danenberg. Mijn vraag aan hem: Concordia, waar je altijd mooie klassieke bromfietsshows en -evenementen organiseerde, is voorgoed gesloten. Betekent dit dat er geen shows meer komen, of staat elders de deur al weer op een kiertje?

Vond je dit interessant?

Word wekelijks binnen 5 minuten bijgepraat
over het laatste nieuws uit Dijk en Waard

Wij verwerken jouw gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring

Afbeelding
Stichting Miss IQ heeft in 2022 hard aan de weg getimmerd Algemeen 25 nov, 11:40
Afbeelding
Wat is er te doen voor jongeren in Dijk en Waard? Algemeen 25 nov, 10:05
Afbeelding
Veel prijzen voor EBI-Sports in Alkmaar Sport 25 nov, 09:24
Afbeelding
Wijkagent Anne Kees Meines column 24 nov, 20:25
Afbeelding
Dennis Bruijn alias dj DNS laat alle generaties dansen Algemeen 24 nov, 20:00
Afbeelding
Dijk en Waarders scoren landelijk met groep acht musical ‘Dresscode’ Algemeen 24 nov, 16:09
Afbeelding
Marian de Wit verfraaide Caminopaadje met enorme muurschildering Algemeen 24 nov, 15:31
Afbeelding
WK: zó stimuleerde Qatar de nationale voetbalgekte Oranje 24 nov, 15:00
Afbeelding
WK 2022: de best betaalde voetballers Oranje 24 nov, 13:30
Afbeelding
Groot feest bij diamanten bruidspaar Co en Riet Zut-Ottenbros Algemeen 24 nov, 13:24
Afbeelding
Cursus Waarnemen bij Sterrenwacht Saturnus Algemeen 24 nov, 12:57
Afbeelding
Amnesty Write for Rights: brieven schrijven tegen onrecht Algemeen 24 nov, 12:26
Afbeelding
Gratis instuif bij honk- en softbalvereniging The Herons Sport 24 nov, 11:00
Blijf net zoals 10.000 andere Nederlanders up-to-date Schrijf je in voor onze nieuwsbrief