10 vragen aan Sirin Souani

Algemeen
Sirin Souani
Sirin Souani (Foto: aangeleverd)

Antwoord op de vraag van Mona al Younis: Ik ben benieuwd hoe de corona crisis haar relatie met de scholieren heeft beïnvloed.

De corona crisis heeft gelukkig geen invloed gehad op mijn relatie met mijn leerlingen. Ik probeer hen juist te motiveren en een groeimindset aan te leren door het positieve in alle situaties in te zien en de kansen te benutten.

Wie bent u?

Ik ben Sirin Souani, docente Frans bij het Regius college te Schagen. Ik ben geboren in Alkmaar en ben op mijn zevende voor tien jaar verhuisd naar Marokko. Dankzij de lange zomervakanties in Marokko, was ik ieder jaar drie maanden in Langedijk te vinden en heb ik alle bedden races meegemaakt.

Van wie bent u dr ien?

Ik ben der ien van de familie Benhabbou. Mijn opa was de eerste Marokkaanse gastarbeider in Langedijk.

Wat heeft u met dit dorp?

Mijn familie woont er in en vrienden die ik als familie beschouw. Langedijk is onderdeel van mijn familie, jeugd en hopelijk toekomst.

Wat is de mooiste plek van Langedijk?

De mooiste plek van Langedijk is het duizend eilandenrijk. Ik vind het super fijn om daar te wandelen.

Welke herinnering aan dit dorp is u dierbaar?

Zwembad de Reuring, snoepwinkel de Goudsblom en basisschool de Kloet. De Reuring was in mijn beleving een ware trekpleister in de zomer. Zo had je naast een binnenbad een buitenzwembad met een immense grasveld waar je heerlijk de hele dag kon doorbrengen. Mocht je foto’s gemaakt hebben dan kon je die bij de ‘Flandria’ in het winkelcentrum laten ontwikkelen. In de Dorpsstraat kon je voor een kwartje bij de Goudsblom snoep halen. Ja zo oud ben ik ;)

Wat is uw advies aan de burgemeester?

Ik hoop dat de burgemeester investeert in activiteiten voor jongeren en dat zij erbij worden betrokken en zelf mee mogen denken bij het proces. Ook adviseer ik de burgemeester om meer te investeren in starterswoningen.

Wat is het beste advies dat u zelf ooit kreeg?

Kennis is macht. Daarom is het belangrijk om te studeren en op z’n minst één diploma te behalen.

Wat zouden mensen echt van u moeten weten?

Ik wandel elke dag tussen noord- en zuid scharwoude om 10000 stappen te zetten. 

Wie is uw opvolger in deze rubriek?

Ik nomineer mijn vriendin Fatima Ourhris omdat zij ondanks een lage studieadvies op de basisschool 2 HBO opleidingen en een master heeft afgerond. Ik wil Fatima vragen of zij ideeën heeft over hoe wij de talenten van jongeren in Langedijk goed kunnen benutten.