Burgemeester Kompier naar Venray

Algemeen
Burgemeester Leontien Kompier is nog maar een paar dagen onze burgemeester.
Burgemeester Leontien Kompier is nog maar een paar dagen onze burgemeester. (Foto: AGHeeremansPhotography)

DIJK EN WAARD - Eerder dan verwacht zal burgemeester Leontien Kompier vertrekken uit Langedijk. Niet op 1 januari 2022, wanneer Langedijk opgaat in de nieuwe gemeente Dijk en Waard, maar al op woensdag 22 december legt Kompier haar ambtsketting af, om te vertrekken naar Venray.

“Soms gaan ontwikkelingen razendsnel,” schrijft ze in een brief aan de raad van de gemeente Langedijk. “Zo ook nu, want in goed overleg met de commissaris van de Koning, Arthur van Dijk, gaat de benoeming op woensdag 22 december al in. Dit betekent een vroegtijdig vertrek uit Langedijk. Uiteraard heb ik in overleg met het college geborgd dat tot 1 januari mijn taken worden overgenomen door de loco burgemeester.”

In het Langedijker Nieuwsblad leest u deze week een uitgebreid interview met Leontien Kompier, over haar komende afscheid en de tijd die achter haar ligt in onze gemeente. Dit nieuwsfeit was bij het ter perse gaan van deze krant nog niet bekend. 

Gouverneur Roemer heeft Leontien Kompier vanmiddag in Venray officieel aangesteld als waarnemend burgemeester van de gemeente Venray. Mevrouw Kompier heeft ook met de fractievoorzitters van de gemeenteraad van Venray kennis gemaakt en is daarna door de Gouverneur beëdigd. 

Vanmiddag werd Leontien Kompier officieel aangesteld door Emile Roemer. Foto: Provincie.

Burgemeester Luc Winants en de vertrouwenscommissie uit de gemeenteraad van Venray zijn overeengekomen dat hij zijn taken zal neer leggen. Hij zal zorgen voor een goede overdracht van zijn werkzaamheden. De Gouverneur is thans overgegaan tot de aanstelling van mevrouw Kompier vanwege de recente ontwikkelingen in de samenleving door de coronacrisis en de vluchtelingencrisis. Met deze aanstelling is de continuïteit binnen het gemeentebestuur van Venray gegarandeerd. Mevrouw Kompier krijgt zodoende tevens voldoende tijd om zich voor te bereiden op de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart 2022. Ze zal het burgemeestersambt uitoefenen tot aan de komst van een nieuwe, door de Kroon benoemde burgemeester van Venray. De benoemingsprocedure voor een nieuwe burgemeester zal niet eerder dan na de gemeenteraadsverkiezingen en coalitie- en collegevorming in 2022 worden opgestart.