Afbeelding
(Foto: Rodi Media)

De maand van wijkagent Anne-Kees Meines

Algemeen

Beste Langedijkers,

Stilte voor en hopelijk ook weer na de storm. Buiten de stormen Dudley, Eunice en Franklin om is de maand februari redelijk rustig verlopen. Redelijk rustig schrijf ik omdat er naast de stormen helaas toch een aantal incidenten hebben plaatsgevonden met een behoorlijke impact bij meerdere personen. Ik hoop dat de stormschade bij u meevalt en dat de storm ‘Gladys’ nog lang op zich laat wachten. Hieronder een aantal incidenten uit de afgelopen maand welke ik graag met u wil delen:

Inbraak

Van 5 februari op 6 februari werd er ingebroken in een woning in Zuid-Scharwoude aan de Langeweide. Men kwam binnen door een opengebroken uitklapraam. Er werden computer accessoires, flessen drank en sieraden weggenomen. De gehele woning werd doorzocht. Door de collega’s werd een uitgebreid buurtonderzoek gedaan. Mocht u iets verdachts hebben gezien omstreeks 5/6 februari, dan horen wij dit graag van u. Denk hierbij aan personen en/of voertuigen die opvielen in deze omgeving.

Vernieling ramen ‘t Bunkertje

In de nacht van 6 februari werden er twee ruiten vernield van snackbar ’t Bunkertje in Noord-Scharwoude. De eigenaren van ’t Bunkertje worden al geruime tijd geteisterd door wangedrag van jongeren in en rondom hun snackbar. Zij vermoeden dan ook dat de vernielingen hiermee te maken hebben. Middels camerabeelden wordt onderzocht wie voor deze daad verantwoordelijk is/zijn.

Magneetvissen mét resultaat

Op 7 februari werd tijdens het magneetvissen door een jongen uit Langedijk, een bijzondere buit aan de haak geslagen. In de omgeving van de Kroosaker haalde hij diverse sieraden uit het water. Hierop maakte hij onmiddellijk melding bij de politie. De sieraden bleken afkomstig van de woninginbraak aan de Langeweide. De eigenaar was erg blij deze terug te kunnen ontvangen.

Onder invloed op snorfiets

Op dinsdag 15 februari werd de bestuurder van een snorfiets aangehouden op verdenking van rijden onder invloed van alcohol in Sint Pancras. Het betrof een beginnend bestuurder. Zijn rijbewijs is ingevorderd en hij kreeg een rijverbod opgelegd. De officier van justitie zal bepalen welke straf de bestuurder zal krijgen.

Straatroof

Donderdagavond vond er een straatroof plaats op de Dokter Wilminkstraat te Noord-Scharwoude. Een vrouw werd geslagen en bedreigd met een vuurwapen gelijkend voorwerp. Door behulp van een burgernetmelding werd de politie door buurtbewoners op het spoor gezet van 2 verdachten. Beide verdachten zijn aangehouden. Vanwege het onderzoek kan ik u hier nu niet meer over vertellen. 

Deelname burgernet

In mijn vorige column, attendeerde ik u erop dat u een belangrijke rol kunt spelen in ons werk als getuige. Dat blijkt ook weer uit de straatroof waarover ik u hierboven heb geïnformeerd. Via de burgernet app blijft u op een eenvoudige manier op de hoogte van actuele gebeurtenissen in uw omgeving en kunt u een bijdrage leveren als burger. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan meldingen van vermissingen of acties met betrekking tot het opsporen van verdachten of auto’s van een misdrijf. Via www.burgernet.nl kunt u vrij eenvoudig de app downloaden. De app gebruikt de locatie van uw smartphone om u berichten te sturen, dus ook als u niet in de omgeving van uw woning bent. Via de app ontvangt u ook landelijke en regionale AMBER Alert acties. Deze worden verstuurd als er een kind in levensgevaar is.

Langedijkers, blijf gezond!

Afbeelding
Jonge zestigers zijn van harte welkom bij Ouderenbond KBO Algemeen 11 uur geleden
Afbeelding
Vergeten Kind vraagt aandacht voor jongeren die op straat dreigen te belanden Algemeen 11 uur geleden
Afbeelding
Pinnen in Dijk en Waard: waar vind je de pinautomaten? Algemeen 12 uur geleden
Afbeelding
Margret Molenaar (49) kreeg drie jaar geleden de diagnose kanker Algemeen 1 feb, 18:20
Afbeelding
LSVV niet op volle sterkte thuis onderuit Sport 1 feb, 18:03
Afbeelding
Gemeente Dijk en Waard verlengt opvang asielzoekers in Heer Hugo Algemeen 1 feb, 16:49
Afbeelding
18 nieuwe buurtbussen voor Noord-Holland-Noord Algemeen 1 feb, 14:46
Afbeelding
Corry en Jan ontmoetten elkaar op een kinderkamp en zijn nu 60 jaar getrouwd Algemeen 1 feb, 13:19
Afbeelding
BOL verliest onnodig van Roda '46 Sport 1 feb, 12:55
Afbeelding
Censuur treedt op in De Schelvis Uit 1 feb, 12:20
Afbeelding
Repair Café Heerhugowaard breidt uit Algemeen 1 feb, 11:18
Afbeelding
Marsha verloor beide ouders aan kanker Algemeen 1 feb, 10:59
Afbeelding
Turnsters TTL vijf maal op erepodium Sport 1 feb, 10:01