De maand van Anne-Kees Meines

Algemeen
Wijkagent Anne-Kees Meines.
Wijkagent Anne-Kees Meines. (Foto: Rodi Media)

Beste Langedijkers,

De voorjaarsvakantie ligt inmiddels weer achter ons, waarbij we weer op wintersport mochten en zonder maatregelen ouderwets uit eten konden gaan. De versoepelingen van de maatregelen kwamen voor iedereen als een geschenk. Dit was te merken aan de drukte op de wegen maar ook aan de horeca waar sinds lange tijd weer gebruik van werd gemaakt door tal van bezoekers.

Winkeldiefstal Karwei

Op 2 maart werd bij Karwei in Broek op Langedijk een winkeldief overmeesterd door het personeel. Hierbij verzette de verdachte zich behoorlijk. Een tweede verdachte was er ondertussen vandoor gegaan in een auto. Tijdens het fouilleren van de verdachte stuitten de collega’s een grote hoeveelheid goederen in de jas van de verdachte. In het voertuig van de verdachte werden ook nog allerlei goederen gevonden die van diefstal afkomstig bleken te zijn. De verdachte is overgedragen aan de recherche voor verhoor.

Vernieling autospiegel

Op 5 maart, omstreeks 11.30 uur, stond de bestuurder van een auto stil op de Oostelijke Randweg om een voetganger, die over het zebrapad liep, over te laten steken. Ook een automobilist vanuit tegenovergestelde richting, liet de voetganger oversteken. Nadat de voetganger was overgestoken, trok de tegenligger nogal snel op, terwijl de bestuurder van de auto nog stilstond. Hierop liep de voetganger schreeuwend in de richting van de bestuurder en sloeg vervolgens de buitenspiegel van de betreffende auto stuk. Toen de bestuurder de man wilde aanspreken, was de man inmiddels verdwenen de woonwijk in. Het signalement van de man luidt:

- Man van eind 60 jaar

- Blanke huidskleur

- crème/groene schaatsmuts met een knotje erop

- Halflange jas, crèmekleur

Opvallend was dat de man met twee honden liep, waarvan een een ‘chocoladebruine’ Retriever betrof en de andere een zwart/witte Friese Stabij

Insluiping achtertuin

Op 6 maart, omstreeks 21.30 uur, trof de bewoonster een jongeman aan in haar achtertuin. Toen hij de bewoonster opmerkte, rende hij weg. De man van de bewoonster is achter de jongen aangerend, maar raakte het zicht op hem kwijt ter hoogte van de Charlotte de Bourbonstraat. De collega’s hebben nog een zoekslag gemaakt maar troffen de jongen niet meer aan. Het signalement van de jongen luidt: 

- 17/18 jaar oud

- Licht getinte huidskleur

- Slank postuur

- Gladde, donkere gewatteerde jas

Handgranaat

De collega’s kregen op 7 maart een melding van een bewoonster uit Sint Pancras dat zij een handgranaat had aangetroffen aan de slootkant. De sloot was net uitgebaggerd, waardoor de granaat tevoorschijn was gekomen. Hierop werd door de collega’s de EOD (Explosieve Opruimings Defensie) ter plaatse gevraagd. Na onderzoek bleek het te gaan om een aansteker lijkend op een handgranaat.

Langedijkers, blijf gezond!