Optredens en dansclinic van lokale talenten uit Dijk en Waard

Algemeen
Danstalent Mayra verzorgt een gratis clinic moderne dans in de meivakantie.
Danstalent Mayra verzorgt een gratis clinic moderne dans in de meivakantie. (Foto: Aangeleverd)

DIJK EN WAARD - Na de succesvolle show van het muziektrio Milou, Ilse en Christian, eind maart in De Geist in Sint Pancras, is het nu de beurt aan Jip Teule, die vrijdag 22 april met zijn band Hypnotic5 optreedt in JC Kompleks in Heerhugowaard. Afgelopen oktober stond Jip ook al met zijn band in Het Behouden Huis tijdens het festival Dijk & Waard Bruist.

Want dat Dijk & Waard bruist met zo veel talent dat is zeker! Jip is aangesloten bij het cultureel jongerenplatform Artquake, waar jongerenkunst en talentontwikkeling centraal staan. Jip woont in Oudkarspel en is al van kleins af aan een liefhebber van muziek. Toen hij zeven werd, kreeg hij zijn eerste drumles en sindsdien is hij verknocht. Zijn eerste optreden was in Caprera (Bloemendaal). Sindsdien speelt hij als drummer op festivals en in veel cafés. Hij geeft nu zelf drumles, leidt zijn eigen bands, speelt een beetje piano en bas en zit in een koor. En hij is recent toegelaten tot Conservatorium Haarlem!


Jip Teule timmert muzikaal aan de weg. - (Foto: Aangeleverd)

Hypnotic5 en Bezerk

Hypnotic5 is een coverband die Jip in 2017 heeft opgericht. Sinds die tijd heeft de band veel ontwikkelingen doorgemaakt; het repertoire wordt steeds verfijnder, de performance steeds beter en het plezier spat er vanaf. In het repertoire zitten bangers van Stevie Wonder en Bruno Mars, maar er zitten ook mooie ballads in van Bløf en Amy Winehouse. Mis het dus niet, vrijdagavond 22 april vanaf 21.00 uur in JC Kompleks. Te meer omdat er nog een andere hele vette band speelt die avond: Bezerk, een Eminem tributeband met zangeres en DJ, bestaande uit lokale helden afkomstig uit de bands Avalanche en Anne Groen.


Jip met zijn band Hypnotic5. - (Foto: Aangeleverd)

Dansclinic

Danstalent Mayra is eveneens aangesloten bij Artquake.  De Heerhugowaardse danst al sinds haar vierde jaar en heeft zich gespecialiseerd in moderne dans en ballet. Ze maakt onderdeel uit van de selectie van Balletschool Heerhugowaard. De komende maanden treedt ze op bij Kunstbende en tijdens het 3D Street Painting Festival Dijk en Waard dat komende maand in onder meer winkelcentrum Broekerveiling en Middenwaard gehouden wordt. Voor het zover is, verzorgt ze maandag 2 mei, in de meivakantie, een gratis moderne dansles voor jongeren tussen de 14 en 21 jaar. Deze wordt gehouden van 15.00 tot 16.00 uur bij Balletschool Heerhugowaard. Danservaring is niet nodig! Trek je sportkleding aan en doe lekker mee! Buitenschoenen zijn niet toegestaan. Aanmelden kan via heerhugowaardsport.nl/2022/03/24/sportclinics.

Volg Jip, Hypnotic5, Bezerk, Maya, Artquake en JC Kompleks op social media voor het laatste nieuws over hun activiteiten: #j_teule_ #thehypnotic5 #berzerktribute #mayra_smilda #artquake.westrfriesland #jckompleks

Ben jij tussen de 12 en 25 jaar en beschik jij ook over een bijzonder talent of heb jij een passie voor muziek, dans, theater, taal, fashion, fotografie, video, ontwerpen en/of beeldende kunst, sluit je dan aan bij cultureel jongerenplatform Artquake via www.art-quake.com.

Binnenkort op deze site meer info over het 3D Street Painting Festival Dijk & Waard, georganiseerd door Artquake met indrukwekkende 3D street paintings en diverse optredens.