Tien vragen aan... Petra Jong

Algemeen
Petra Jong.
Petra Jong. (Foto: Aangeleverd)

Jef Kruijer wil graag weten: Wat vind je van de samensmelting van Langedijk en Heerhugowaard?

Ik moet eerlijk zeggen dat ik mij er niet al te erg mee bezig heb gehouden. Ik hoop wel dat we het dorpse gevoel dat we hier hebben in Langedijk blijven behouden.

Wie ben je en wat doe je?

Mijn naam is Petra, ik woon mijn hele leven al in Broek op Langedijk en woon sinds 4 jaar in het mooie Westerdel, samen met mijn kat Joep. Ik werk al ruim 22 jaar bij Heliomare, eerst jaren in het onderwijs gezeten en nu sinds 4 jaar werkzaam als receptioniste bij onderwijs, locatie de Velst in Heemskerk en bij het stagebureau, locatie Wijk aan Zee.

In mijn vrije tijd lees ik graag een boek of ben ik op pad met familie of vrienden.

Van wie ben jij d’r ien?

Ik ben er ien van Jan Jong en Vera Groen, samen opgegroeid met mijn grote zus Claudia en tweelingzus Esther.

Wat heb je met de gemeente Dijk en Waard?

Ik ben hier nog net niet geboren, maar wel opgegroeid op het mooie Dijkpad in Broek op Langedijk. Mijn hele familie woont in Dijk en Waard, mijn ouders in Zuid Scharwoude, mijn oudste zus in Oudkarspel en mijn tweelingzus in Heerhugowaard. Ik houd van het dorpse gevoel en ik vind het mooi hoe we hier met elkaar omgaan.

Wat is de mooiste plek van Dijk en Waard?

Mijn appartement en tuintje! Het complex is nu 4 jaar oud en hier woon ik dus alweer 4 jaar, en geniet nog van elke dag! Tuintje op het zuiden, zomers is het hier heerlijk! De buurt is top. Regelmatig contact met de buren, en als er iemand hulp nodig heeft is er altijd wel iemand die even tijd heeft om te helpen.

Welke herinnering aan Dijk en Waard is je dierbaar?

Opgroeien op het Dijkpad. We hadden een grote tuin, met een sloot achter het huis waar we in de winter op konden schaatsen.

Wij waren altijd buiten aan het spelen met de buurtkinderen. Tikkertje, korfbal of ( achteraf heel irritant voor de buren vermoed ik) met de bal tegen de garagedeur.

Ons buurmeisje stond regelmatig om half 8 ’s ochtends op zaterdag al te roepen of we buiten kwamen spelen.

Uitgaan deed ik meestal in Heerhugowaard, omdat een van mijn beste vriendinnen daar woonde. We gingen regelmatig naar Reno’s place, Marléne bar en Millers.

Mijn tweelingzus en ik zaten op 2 verschillende Mavo’s en ik heb weleens in haar plaats in de klas gezeten, hilarisch, want het duurde meestal even voordat de leerkracht doorhad dat ik niet Esther was.

Wat is jouw advies aan de burgemeester?

Het lijkt mij een uitdaging om Heerhugowaard en Langedijk samen te brengen, ik ben benieuwd hoe jullie dat gaan doen.

Wat is het beste advies dat je zelf ooit kreeg?

Maak je niet druk om dingen waar je geen invloed op hebt. Blijft een uitdaging haha...

Wat zouden de mensen echt van jou moeten weten?

Ik ben een gezelligheidsdier, ga graag naar mensen toe en houd van muziek en festivals. Ben blij dat het weer allemaal mag!

Wie is jouw opvolger in deze rubriek en wat wil hem/haar vragen?

Nora Strijbis, hoe zie jij de toekomst van cultuur na de samensmelting van Langedijk en Heerhugowaard?