Stichting Avond4Daagse Heerhugowaard doneert aan Voedselbank

Algemeen
Rianne van Diepen-Feld, voorzitter van Stichting Avond4Daagse Heerhugowaard, overhandigde de cheque aan Dick Bink van de Voedselbank.
Rianne van Diepen-Feld, voorzitter van Stichting Avond4Daagse Heerhugowaard, overhandigde de cheque aan Dick Bink van de Voedselbank. (Foto: Aangeleverd)

HEERHUGOWAARD - De stichting Avond4Daagse Heerhugowaard en de Voedselbank hebben elkaar gevonden. De voedselbank ontvangt een bedrag van € 600,- van de stichting. Na twee jaar corona is de Avond4Daagse 2022 eindelijk weer mogelijk. De voedselbank is per 5 mei verhuisd naar De Brink.

Elke stad of dorp heeft zijn eigen avondvierdaagse. Zo ook de nieuwe gemeente Dijk en Waard. Avondvierdaagsen hebben een lokaal karakter gericht op gezinnen en kinderen. De afstanden zijn relatief kort (vijf tot tien kilometer). De echt fanatieke wandelaars kunnen zich inschrijven voor vijftien kilometer. De Avond4Daagse Heerhugowaard is gepland in de week van 7 tot en met 10 juni. Deelnemers kunnen zich dinsdagavond 24 mei van 19.00 tot 21.00 uur voorinschrijven in de kantine van de Waardergolf aan de Beukenlaan 1b. De kosten per deelnemer bedragen € 4,-. 

Alternatieve vierdaagse

In 2020 en 2021 had corona de nodige invloed op de Avond4Daagse. De toen geplande avondvierdaagsen gingen door op een alternatieve manier; om ophoping van deelnemers te voorkomen werd toen gestart vanuit huis. Eindelijk ziet het er in 2022 weer rooskleurig uit en gaat de wandelvierdaagse van start op de vertrouwde manier, in groepsverband, dus gezellig met z’n allen aan de wandel. Als nu ook de weergoden een beetje hun best doen kan het evenement weer de glans terug krijgen die het al jaren heeft.

‘Geschenk uit de hemel’

Het bestuur van de Stichting Avond4Daagse werkt met vele vrijwilligers en met een klein budget. De te betalen bijdrage is slechts 4 euro per kind, zodat zoveel mogelijk gezinnen met kinderen de gelegenheid krijgen om mee te doen. Dankzij de vele vrijwilligers die belangeloos meewerken, heeft de Stichting Avond4Daagse, over het jaar 2021, toch nog een batig saldo bereikt en schenkt daarom dit jaar € 600,- aan de Voedselbank. “Deze ondersteuning, in de huidige roerige tijden met veel vluchtelingen uit onder meer Oekraïne, is een geschenk uit de hemel”, aldus Cor Bos die namens de Voedselbank de cheque in ontvangst nam. 

Flinke vrijwilligers gevraagd

De Voedselbank gaat vanaf 5 mei de voedselpakketten uitdelen in het ontmoetingscentrum De Brink, achter het mooie kerkje aan de Middenweg 168. De Voedselbank is er voor iedereen die daarvoor in aanmerking komt en speciaal in deze moeilijke periode. Meer weten? Bel 072-5401592 en informeer naar de voorwaarden of ga naar voedselbankalkmaar.nl. Valse schaamte is niet nodig, de Voedselbank helpt je graag. Cor: “Op onze nieuwe locatie kunnen wij nog enkele flinke vrijwilligers gebruiken die bij het klaarzetten en bij de uitgifte van de goederen kunnen helpen. Lijkt het je wat? Neem dan contact op met Dick Bink via 06-53730142.”