DTS wint terecht van SVW

(Foto: aangeleverd)

OUDKARSPEL - DTS heeft een solide overwinning geboekt op SVW 27. SVW stond voor deze wedstrijd knap derde, maar de ploeg die deze overwinning verdiende waren de jongens van DTS.

Op een drukbezochte oeverzegge begon SVW 27 beter aan de wedstrijd en DTS stond tactisch nog niet goed. DTS hanteerde vaak lange ballen die niet aankwamen. De mogelijkheden waren schaars en door veel balverlies bij beide ploegen werd het de eerste helft zwoegen voor beide ploegen.
De 1-0 kwam letterlijk uit de lucht vallen. Een afgeslagen corner werd weer ingebracht en de SVW keeper tastte mis na goed doorzetten door Juary dos Santos, die de raak kopte,1-0.

Trainer Duijs had zijn mannen goed voorbereid voor de 2e helft en werd het tactisch beter neergezet. DTS liet zien wat ze kunnen en met goed veldspel en positiespel werd SVW teruggedrongen op eigen helft. De ingevallen Michael Wouters (voor Jan Tauber) maakte de terechte 2-0. DTS bleef beter en de enkele speldenprikjes die SVW uitdeelde werden vakkundig gepareerd door Keeper Milan Bakker. SVW gaf meer ruimte weg en door een snelle combinatie over 5 schijven werd wederom Wouters gevonden die met een prachtige lob de SVW keeper verschalkte, 3-0.

Wouters kreeg nog een superkans op een hattrick na een hoekschop van Nick Hofman. De bal werd van de lijn gehaald en de rebound geblokt.

Uiteindelijk een prachtige overwinning voor de blauw-witten.