LSVV pakt fors uit tegen SDZ met een 5-1 overwinning

Algemeen
Vooraf aan de wedstrijd werd Toine Merk in bijzijn van zijn gezin gehuldigd met zijn 300ste wedstrijd voor LSVV-1. (Foto: Michel Bes, facebook.com/MBSportfoto)

ZUID-SCHARWOUDE - Vooraf aan deze wedstrijd werd Toine Merk in bijzijn van zijn gezin gehuldigd met zijn 300ste wedstrijd voor LSVV-1

Door: Theo den Iseger

Al vrij snel kon Toine na een doorbraak op links de bal binnenschuiven en bracht na 5 minuten de stand op 1-0. Kort erop kopte SDZ-spits Maxim v.d. Meer vanuit een voorzet van rechts raak en bracht de stand na 11 minuten op 1-1. LSVV bleef in hun aanvallende spel en na een goede combinatie op rechts kwam Toine opnieuw in balbezit met een schot op doel die een blunderende SDZ keeper niet kon pareren 2-1. Ondanks SDZ druk op het middenveld zocht LSVV de kleedkamer op met een duidelijke voorsprong.

Tekst loopt door onder de foto.

Matz van Leent (links) en Martijn Grooff (rechts) proberen de Amsterdammers van SDZ onder druk te zetten. - Foto: Michel Bes, facebook.com/MBSportfoto

Na rust kwam LSVV beter in hun spel en na twee gemiste kansen was het toch raak door de ingebrachte Martijn Grooff die in de 58e minuut een op een beheerst binnenschoot en bracht de stand op 3-1. Daarnaast was ook Simon Harte binnen de lijnen gekomen, die uit een rebound de stand op 4-1 bracht. De mooiste goal van deze wedstrijd ontstond na een voorzet van de rechterkant waarna Martijn Grooff die achter zijn standbeen verlengde naar Sven de Ruiter die de bal feilloos in de kruising schoot en de stand in de 72e minuut op 5-1 bracht. De geblesseerde Jordy Cretier schreef in het LSVV- programmablad dat zijn teamgenoten bij een overwinning van 2-1 een rondje van hem mochten verwachten hetgeen zij duidelijk hebben waar gemaakt.

Kortom een uitstekende wedstrijd van LSVV, waaruit weer duidelijk bleek dat een hogere klassering in de eerste klasse A tot de mogelijkheden behoort. LSVV speelt op donderdagavond 12 mei as. uit tegen SV Hoofddorp aanvang 20.30 uur en op zondag 15 mei as. speelt LSVV thuis op hun complex Voorwaarts tegen DSOV aanvang 14.00 uur. LSVV staat nu op de 8e plaats, 28 punten uit 21 wedstrijden.