Bomvol en gevarieerd programma bij Cultureel Café Dijk en Waard

Algemeen
Gerard Borst.
Gerard Borst. (Foto: Aangeleverd)

HEERHUGOWAARD - Laat het Cultureel Café je zaterdagmiddag 11 juni vanaf 15.00 uur weer verbazen. In ruim anderhalf uur laten Annek Groot, Ingrid Koens en René Schreuder het publiek kennismaken met kunst en cultuur in de breedste zin van het woord. Ook deze keer hebben zij weer een keur aan interessante gasten uit Dijk en Waard en omgeving waarmee ze in gesprek gaan.

Richard Feldkamp brengt je naar de nostalgie van de machtige stoommachines met hun glanzende koper en drukmeters. Verlicht door de flakkerende vlammen. Steampunk ontwikkelde zich uit de verhalen van onder anderen Jules Verne en H.G Wells. Een bekende film in Steampunk-stijl is ‘The League of Extraordinary Gentlemen’ uit 2003. Zanger/songwriter Gerard Borst trakteert de aanwezigen op een paar eigen nummers. 

Wim Meyles is landelijk bekend om zijn fabels en zijn humorgedichtjes. In dit laatste genre (light verse) is hij sinds 2020 Nederlands kampioen. Deze woordkunstenaar leverde een aantal woordspelingen aan de cabaretier Fons Jansen. Daarnaast schreef hij drie jaar lang columns in de vorm van fabels voor dagblad ‘De Pers’, met als collega-columnschrijvers Tommy Wieringa, Nico Dijkshoorn en Hans Wiegel. 

Nicole Verouden en haar leerlingen Sofie Meyer en Megan Crombeen treden op en vertellen meer over Popschool Your Song, opgericht door twee enthousiaste, conservatoriumgeschoolde muzikanten; Nicole zelf en haar partner Tim Bakker. Hun motto is vernieuwen. De tijd van stoffige lesmethodes en liedjes spelen die je nog nooit hebt gehoord is voorbij. 

René gaat in gesprek met wethouder John Does over de toekomst en plannen rondom kunst en cultuur in Dijk en Waard. Het Cultureel Café besluit met een spetterende afsluiting van Edgar Wannee en Marjolein Boeckhorst van Salsaschool MilPasos. Zij nemen het publiek mee naar de wereld van de sensuele Latijnse dansen en de meeslepende muziek. Kortom, een heel gevarieerd programma. Mis het niet, zaterdag 11 juni in Café Cool. De toegang is gratis.

Mil Pasos
Wim Meyles
Richard Feldkamp