Pareltjes van Dijk en Waard in tv-programma ‘Onderweg naar de regio’

Algemeen
Strak in de lak en voor de camera van RTL 4 je verhaal doen. Ruby deed het met verve!
Strak in de lak en voor de camera van RTL 4 je verhaal doen. Ruby deed het met verve! (Foto: aangeleverd)

DIJK EN WAARD - Een filmploeg van RTL 4 heeft dinsdag 17 mei een korte film gemaakt over Dijk en Waard, voor in het tv-programma ‘Onderweg naar de regio’. 

De film is gemaakt in opdracht van de gemeente Dijk en Waard, om landelijke bekendheid te geven aan het hart van de gemeente.

Ruby Groen werd door de gemeente Dijk en Waard benaderd om met haar bedrijf LangedijkerUitje mee te werken aan dit item. Logisch, want als er iemand is die alle pareltjes van Dijk en Waard kent, is zij het wel!

Of ik mee wilde werken aan een promotiefilm. Wat denk je zelf?

In haar sfeervolle Vergaderkamer (in het gerestaureerde pand van voormalig café De Volharding) vertelt een enthousiaste Ruby hoe dit bijzondere verzoek in zijn werk ging: “Ik kreeg een telefoontje: Of ik mee wilde werken aan een promotiefilm voor de splinternieuwe gemeente Dijk en Waard. Wat denk je zelf?  Samen met Saskia, Krista en Miranda van de gemeente heb ik een lijst opgesteld van zaken en plekken die belicht móesten worden, die de verbinding tussen de twee kernen weergeven, én alle mooie lokale bedrijven die zeker een rol in de spotlights verdienen. Maar al snel kwamen we erachter dat de film dan wel heel lang zou worden. Avondvullend, zeg maar. Dus het werd schrappen, en schrappen. Kill your darlings noemen ze dat. Maar ik had geen keus, dus moest loslaten...” 


De opnamedag begon uiteraard bij de BroekerVeiling - (Foto: aangeleverd)

Aan presentatrice Adinda Kennedy van dit RTL 4 programma moest Ruby - voor de camera - vertellen wat deze gemeente voor unieks te bieden heeft. “De opnamedag was ik extra vroeg uit de veren, zodat ik mijn haar kon laten doen en kleding kon uitkiezen.” De filmopnamedag startte met bij Museum BroekerVeiling met vers gebakken appeltaart en een rondvaart per authentieke koolschuit door het sprookjesachtige Oosterdelgebied. Na een kaasproeverij werd er geluncht bij MarktZicht eten & drinken. Ruby: “Om de verbinding van Dijk en Waard door het water te benadrukken werd de dag afgesloten met een bezoek aan het Poldermuseum. Met zijn gemaal tegen het wassende water, historisch beeldmateriaal, gastvrijheid, interactieve animatiefilm en pakkende vertellers in klederdracht een meer dan gepaste afronding!” 


Diverse demonstraties werden gefilmd. - (Foto: aangeleverd)

Vervolgens sneuvelden er nog wat shots in de montageruimte, maar al met al is het volgens Ruby echt wel een item geworden om als Dijk en Waarder trots op te zijn. “Er is zó veel noemenswaardigs te belichten voor mensen die onze mooie gemeente nog niet kennen! Hoewel het gaat om een item van een paar minuten, is er een onwijs leuk filmpje overgebleven, waar we als Dijk en Waarders trots op mogen zijn. Vooral kijken dus en niet teveel met je ogen knipperen!”, sluit ze lachend af.

 Zondag 19 juni om 15.30 uur is het resultaat te bekijken in het programma ‘Onderweg naar de regio’ op RTL 4. Herhaling zaterdag 25 juni om 13.30 uur.

Tamara van kaaswinkel Kaas! gaf een demonstratie kaassnijden.
In het Poldermuseum werd een interessant verhaal verteld.