Heerhugowaardse muziekverenigingen spelen samen op Summerbreeze

Algemeen
Samen muziek maken is het allerleukste dat er is.
Samen muziek maken is het allerleukste dat er is. (Foto: Aangeleverd)

HEERHUGOWAARD - Na een gedwongen pauze door Corona, is Fanfare Hou en Trouw supertrots dit jaar weer een Summerbreeze te kunnen organiseren op het Coolplein in Heerhugowaard. Het evenement staat zaterdag 9 juli van 12.30 tot 15.15 uur op de agenda.

Als eerste zal het fanfareorkest zelf spelen, gevolgd door Harmonie het Blazersensemble, waarna Blaaskapel de Blauwe Reigers (onderdeel van Muziekvereniging Hou en Trouw) de middag zal afsluiten. Kom gezellig een terrasje pakken en geniet gratis van het gevarieerde programma. Een kleine greep uit het repertoire van de fanfare: ‘The Little Mermaid’, ‘West Ouverture’, ‘Grand Professional’, ‘Jamaican Folk Suite’, ‘Lilo and Stitch’. De harmonie speelt onder meer ‘Can’t Help Falling in Love’, ‘Don’t Know Why’, ‘Gabriella’s Song’ en ‘Mamma Mia - It’s ABBA’. Het programma van de blaaskapel is nog niet vastgesteld maar ze spelen hoe dan ook meezingers die iedereen kent, dus dansen is toegestaan.

Beide verenigingen zijn enorm blij zich weer te mogen presenteren op het Coolplein. Voor het publiek is het ook leuk om het verschil tussen een fanfare en een harmonie te kunnen beluisteren in klank en repertoire. Mocht je na het luisteren denken, dat wil ik ook, spreek dan een van de orkestleden aan of kom langs op een repetitie. Het Blazersensemble repeteert op maandag en Hou en Trouw op dinsdag, beide in Cool. 

Meer weten? Kijk op blazersensemble.nl of houentrouwhhw.wordpress.com.

Afbeelding
Afbeelding