Dubbele ontdekkingspret over land en water in Dijk en Waard

Algemeen
Ontdek Dijk en Waard ook eens vanaf het water!
Ontdek Dijk en Waard ook eens vanaf het water! (Foto: Aangeleverd)

DIJK EN WAARD - Dat er in Langedijk veel te ontdekken valt hebben al honderden mensen tot hun grote plezier ondervonden. Er is veel waardering voor de gidsen die hun kennis over Langedijk graag met bezoekers delen. Komende week is het zelfs dubbelop. Er kan vanuit de kano en te voet ontdekt worden hoe veelzijdig en uniek dit deel van de gemeente Dijk en Waard is.

De door SPDW georganiseerde gratis kanotochten zijn een schot in de roos gebleken. Het feit dat er een gids onderweg allerlei wetenswaardigheden vertelde tijdens de route maakte dat de deelnemers na afloop zonder uitzondering super enthousiast waren.

“Op deze manier heb ik Langedijk letterlijk van een andere kant leren kennen. Ik vond het altijd al een prachtig dorp, maar dit was voor mij de kers op de taart”, aldus een van de enthousiaste deelnemers. Er wordt weer gestart 11 augustus om 18.30 uur bij Museum Broekerveiling en het duurt tot 20.30 uur. Info en aanmelding bij Peter de Nijs via 06-13127283 of pcndenijs@gmail.com.

Wandeling Noord-Scharwoude

Een al even onvergetelijke ontdekkingsreis, maar nu te voet, kun je een dag eerder op 10 augustus maken onder deskundige leiding van twee gidsen door Noord-Scharwoude. Een dorp met veel mooie herinneringen. Je hoort de leukste anekdotes en verhalen over hoe het er vroeger toeging in Langedijk en meer specifiek Noord-Scharwoude. De gidsen laten met foto’s zien wat er zoal is veranderd en verdwenen. Ook hier geldt dat de deelname gratis is. Wandel eens mee en zie hoe mooi Langedijk is. De start is vanaf Kloosterhof, Dorpsstraat 514 in Noord-Scharwoude.

Meer informatie over de vele activiteiten in de gemeente Dijk en Waard staat op www.ontdekdijkenwaard.nl.